18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Iz lokalne uprave opomenuli izvođača, prva faza radova na šetalištu u Igalu biće gotova do 1. juna

Šetalište Igalo

Izvođač sanacije i rekonstrukcije šetališta u Igalu, kompanija Briv, ima rok do 1. juna da privede kraju prvu fazu radova, kako je predviđeno i tenderom. Iz ovog preduzeća uvjeravaju da će posao biti završen prema dogovorenoj dinamici.

Kako je za RTHN kazao predsjednik Opštine Stevan Katić, izvođaču je poslato nekoliko urgencija zbog kašnjenja, jer su kritike stizale na račun lokalne uprave, koja je sve poslove oko ovog projekta na vrijeme završila.

– Izvođač je na početku konsolidacije tog gradilišta imao problema, mi smo ga ozbiljno upozorili, čak i zaprijetili raskidom ugovora, da se taj posao mora završiti na vrijeme, jer je to najfrekventniji dio Herceg Novog, koji mora spremno da dočeka glavnu ljetnju turističku sezonu – navodi on.

Katić objašnjava da je posao komplikovan, te da su brojni problemi pratili sam početak radova.

– Preko 50 godina u tom dijelu radilo se na jedan i drugi način. Građani koji žive tamo nelegalno su se priključivali, veliki je broj instalacija, koje nisu zavedene u katastru instalacija. Bilo je puno problema sa nelegalnim priključcima. Veliku neodgovornost pokazali su i građani koji tamo žive, ali slična je situacija bila i sa privrednim objektima. Sve smo to uzeli kao olakšavajući faktor – objašnjava Katić.

Iz projekta – Šetalište Igalo

Dinamika radova, nakon opomena iz lokalne uprave, danas je zavodoljavajuća, angažovan je veliki broj radnika na gradilištu, posao se obavlja kvalitetno, što potvrđuje i nadzorni organ.

– Bez obzira na sve što se u međuvremenu događalo sa izvođačem i podizvođačima, sigurno je da će ta prva faza radova biti gotova u narednih mjesec, kao što je i ugovorom predviđeno. Radovi će u oktobru biti nastavljeni, kako bi do naredne ljetnje sezone imali kompletno urađeno dionicu šetališta u Igalu – ističe Katić.

Ovaj potez Obale Nikole Kovačevića nakon sanacije i rekonstrukcije imaće kompletno novu javnu rasvjetu, nove odvode za atmosferske padavine, a biće popločan behaton pločama.

Izvor:RTHN
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije