25 C
Kotor

Slušaj online radio

Izabran izvođač za rekonstrukciju Njegoševe ulice – krajem septembra radovi za novi izgled centra grada

Njegoševa – HN

Zahtjevan i veoma značajan projekat rekonstrukcije dijela Njegoševe ulice, vrijedan oko od 1,5 miliona eura sa pdv-om, počeće u drugoj polovini septembra. Centar Herceg Novog dobiće potpuno drugačiji izgled prema projektu koji je radila Agencija za izgradnju i razvoj grada.

Opština Herceg Novi je donijela odluku o izboru najpovoljnije ponude za realizaciju projekta u Njegoševoj ulici, po kojoj će radove izvoditi konzorcijum u kojem su Asfalt-beton gradnja, Flowmax, Tofi, Builder fox, Studio prostor i Geotin MNE.

Slijedi potpisivanje ugovora sa izvođačem i period koji im je ostavljen za pripremu i nabavku materijala, ističe predsjednik Opštine, Stevan Katić.

„Imaćemo prilaz cetru grada kakav i dolikuje Herceg Novom. U dijelu od zgrade Opštine do Gradske kafane radiće se zamjena kompletne infrastrukture – kanalizaciona, vodovodna i atmosferska mreža, kao i asfaltiranje kolskog dijela na toj dionici. Takođe, trotoar će na tom potezu biti popločan veoma kvalitetnim kamenom, a prema projektu dobićemo širi šetališni dio na strani gdje su poslovni prostori, ali i na dijelu ka parku Boka“, kazao je predsjednik Katić.

Njegoševa – HN

Projektom je predviđeno i postavljanje nove javne rasvjete, kao i drugi sadržaji.

„Biće izgrađeno i novo autobusko stajalište. Sa privatnicima će se uraditi uređenje fasada i tendi, sa CEDIS-om riješiti problem spuštanja kablova koji sada narušavaju izgled objekata duž trase koja će biti rađena. Mislim da će rekonstrukcija oplemeniti prostor Njegoševe ulice i učiniti ga prijatnijim kako za naše građane tako i za turiste“, kazao je predsjednik Katić i dodao da će radovi početi u drugoj polovini septembra jer je grad već ušao u predsezonu.

Najčitanije