23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Izabrani predsjednici opštinskih odbora DPS-a u južnoj regiji Crne Gore, u Kotoru neriješen ishod i ponavljanje izbora

DPS Kotor

Članstvo DPS-a u južnoj regiji Crne Gore danas je direktno, neposrednim putem izabralo nove predsjednike opštinskih odbora u ovim sredinama. Za predsjednika Opštinskog odbora DPS Herceg Novi izabran je Dejan Stojadinović, OO DPS Tivat Nebojša Kašćelan, OO DPS Budva Milan Tičić, OO DPS Ulcinj Arjan Ljamović, saopšteno je iz DPS-a.

“Izbori u Opštinskom odboru DPS Kotor okončani su neriješenim rezultatom jer su kandidatkinja Slađana Mijanović i kandidat Neđeljko Moškov osvojili identičan broj glasova, te će se izbori u ovoj opštini, shodno pravilniku, ponoviti sljedeće subote, kada će biti održani i izbori u opštinskim odborima DPS-a u centralnoj regiji Crne Gore”, istakli su iz DPS-a.

Ističu da su birališta u ovim opštinskim odborima otvorena jutros u osam sati, a da je glasanje, koje je završeno u 20 sati, vršeno kako tradicionalnim neposrednim glasanjem u prostorijama stranke u tim opštinama, tako i elektronskim putem preko članovima dostupne aplikacije.

Dejan Stojadinović predsjednik OO DPS Herceg Novi

“Kao što je to bio slučaj juče, u ostalom i 28. januara ove godine kada je birano rukovodstvo partije na centralnom nivou – predsjednik i potpredsjednici, i danas je među članovima partije vladalo veliko interesovanje za unutarstranačke izbore, te je 72 odsto njih iskoristilo svoje pravo glasa”, navodi se u saopštenju.

Nebojša Kašćelan – predsjednik OO DPS Tivat

Ukazuju da ovakav vid izbora u DPS-u, kojim je po prvi put u istoriji političke kulture Crne Gore jedna partija omogućila članstvu da bira svoje rukovodstvo na državnom i lokalnom nivou, predstavlja novi model demokratskog djelovanja u našoj državi.

“Ovim današnjim partijskim lokalnim izborima Demokratska partija socijalista nastavila je da uvodi nove standarde na crnogorskoj političkoj sceni, i čini dodatni korak ka daljoj demokratizaciji našeg društva i napretka Crne Gore”, zaključuju u DPS-u.

Najčitanije