27 C
Kotor

Slušaj online radio

Izgradnja regionalnog vodovoda uzrokuje povremene saobraćajne gužve na putu Lepetane – Tivat

Na Jadranskoj magistrali na dionici puta Lepetani-Tivat zbog izvođenja radova na priključenju opštine Herceg Novi na regionalni vodovod, na pojedinim dijelovima promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Na toj dionici postavljeni su semafori na tri mjesta Lepetane, Donja Lastva, Seljanovo uslijed čega se saobraćaj odvija usporeno i stvaraju se kolone. Dodatni problem stavraju nesavjesni vozači koji prolaze kroz crveno svijetlo, koje policija sankcioniše.

Radove koji su počeli krajem maja, obavlja konzorcijum “Indel Inženjering-Ramel-Civil Engineer“ iz Podgorice, a ugovoreni rok za završetak tog posla je bio kraj oktobra, ali je kako je sopšteno iz Regionalnog vodovoda produžen do 20. decembar.

Radovi na regionalnom vodovdu

Posao vrijedan je 1,84 miliona eura, čiji investitior je Regionalni vodovod podrazumijeva postavljanje ukupno 3,2 kilometra novih vodovodnih cijevi promjera 500 milimetara.

Predviđeno je da Herceg Novi iz Regionalnog vodovoda dobija 200 litara u sekundi od kojih je 70 l/sek. predviđeno za poluostrvo Luštica.

Najčitanije