20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba „Venecija, na vodi“ Tatiane Daniliants u A&A galeriji u Porto Montenegru

Venice Afloat

Izložba fotografija ‘Venecija. Na vodi’ Tatiane Daniliyants biće otvorena 14. juna u 19h u novoj galeriji umjetnosti i dizajna “A&A Interior” u Porto Montenegru. Otvaranje A&A Interior galerije biće obilježeno predstavljanjem izložbe posvećene pogledima na jedan od najglamuroznijih gradova na svijetu – Veneciji.

Tatiana Daniliyants, jermensko-ruska umjetnica, vajarka, filmska rediteljka i pjesnikinja koja djeluje na međunarodnoj sceni, autorka  fotografija koje će publika u Porto Monteegru moći da vidi, izjavila je: “Svjetlost je temeljni fenomen ne samo za umjetnost, već i za život uopšteno. Svjetlost nije samo fizička karakteristika objekata, već duhovnost. Svjetlost osvjetljava ne samo stvarnost čineći je vidljivom, već takođe otkriva skrivene kvalitete i osobine ljudske duše.”

Umjetnica je živjela i radila mnogo godina u Veneciji. Njena izložba pod nazivom “Venecija. Na vodi” – nakon Jermenije, Italije, Rusije, Austrije, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država i drugih zemalja – prvi put će se predstaviti u Crnoj Gori.

Tatiana Daniliyants magistrirala je na Moskovskoj akademiji likovnih umjetnosti “Surikov”, a zatim je studirala na “Peggy Guggenheim Collection” akademiji u Veneciji. Pohađala je i visoke kurseve filmske režije i pisanja scenarija u Moskvi. Godine 1997. pohađala je časove kod Andrzeja Wajde u Poljskoj. Tatiana je umjetnica koja uglavnom radi u tri različita medija: poezija, fotografija i film.

Venice Afloat

Autorka nekoliko dokumentaraca (“Šest muzičara i grad”, “Freske snova” …), zbirki poezije (“U zagrljaju rijeke”, “Bijelo”, “Crvena buka” …) i izložbenih projekata (“Darovi Venecije Sergeju Parajanovu”, “Ruska duša” …) Filmovi Tatiane Daniliyants učestvovali su na Venecijanskom međunarodnom filmskom festivalu, Moskovskom filmskom festivalu i drugim filmskim prikazivanjima.

Tatiana je dobitnica nagrade “Brodsky in Ischia” za “značajan doprinos razvoju rusko-italijanskih kulturnih odnosa”.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije