21.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložbe dječijih radova i mladih ukrajinskih slikara u CG

DMUT KOTOR_

Zbog novih preporuka i mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, neće biti zvaničnog otvaranja Izložbe dječijih radova, mladih ukrajinskih slikara u Crnoj Gori koje je bilo zakazano za sjutra u Kotoru.

U Staklenoj galeriji kotorskog Kulturnog centra biće izloženo  55 najboljih radova, dio selekcije Festivala ukrajinske umjenosti koji je trajao oko dva mjeseca, i obuhvata   radove mladih umjetnika iz svih djelova Ukrajine, uzrasta od 5 do 21 godine.

Tu su i radovi čiji su autori djeca bez roditelja, migranti iz okupiranih teritorija, kao i djeca koja žive u graničnim područjima.

Zainteresovani mogu pogledati izložbu do 23. novembra 2020.g. svakog radnog dana od 8 do 15 sati.

Prilikom ulaska u Galeriju obavezno je nošenje maski, dezinfekcija ruku i održavanje distance.

Podjećamo,  najbolje radove Festivala ukrajinkse umjetnosti odabrao je žiri u sastavu: Roman Đuranović, Mirko Dragović, Hajdana Kostić, Matan Vukčević, Snežana Burzan Vuksanović – direktorica KIC-a “Budo Tomović,” magistar istorije i pedagog u JU Muzeji i galerije Podgorice Vanja Vuković, Tatjana Ilčev Miljenović – direktorica Kulturnog centra “Nikola Đurković” Kotor i predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore Igor Rakčević.

Žirijem je predsjedavala Anastazija Miranović, direktorica Narodnog muzeja Crne Gore.

Oganizatori su: Kotorski Kulturni centar, Asocijacija za razvoj međunarodnih odnosa ADRUM, STUDIORAR i Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori.

Najčitanije