17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Janović traži hitno rješenje: Primorac je posljednjih 15 godina privatni klub, a Opština se ne pita gdje novac ide

Nikola Janović

Ministar sporta i mladih Nikola Janović je tokom prijema za osvajače srebne medalje na U15 Evropskom prvenstvu, govorio i u problemima sa kojima se susrijeću klinci Primorca iz ove generacije (i ostali članovi kotorskog kluba) naime, treneri velikana iz Drevnog grada su najavili da zbog neisplaćenih zarada od septembra neće biti treninga.

“Izuzetno mučna situacija sa Primorcem traje desetak godina. Granice strpljenja po tom pitanju odavno su prošle. Pitanje svih pitanje za sve predsjednike opštine, bez obzira na to ko je bio na čelu, sa kojim pravom je opština Kotor unazad deset godina, finansirala Primorac sa novcem koji je išao na isplatu dugovanja i sudskih sporova, igračima koji su nekada igrali u šampionskoj ekipi Primorca 2008. godine. Umjesto da taj novac Opštine ide isključivo za programske aktivnosti i za djecu i trenere”, rekao je Janović i predložio:

“Ono što očekujem od novog predsjednika opštine je da sjedne sa rukovodstvom kluba, pa i Vaterpolo saveza i da se na tim adresama nađe rješenje. Da ne gledamo više situaciju gdje djeca nemaju trenere, sama se okupljaju na bazenu, takmiče… Na kraju krajeva, na to obavezuju momci koji su sa nama, da se taj problem riješi. Primorac je posljednjih 15 godina privatni klub, a opština se ne pita gdje novac ide”, istakao je Janović.

Dokle se stiglo sa rekonstrukcijom kotorskog bazena?

“U jednom trenutku je izgledalo da će priča da traje u nedogled. Priča se pokrenula isključivo angažmanom predsjednika Vlade Duška Markovića, novim direktorom Uprave javnih radova i angažmanom Ministarstva sporta i mladih. Radovi idu predviđenom dinamikom, na izvođaču radova je da ono što je obećano, ugovorom potpisano, bude završeno. Imam informaciju da će bazen biti u funkciji do kraja godine i izvođač mora da završi kako zna i umije”, naveo je Janović.

Najčitanije