26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Jokić najavio osnivanje Fonda za borbu protiv elementarnih nepogoda

Vladimir Jokić – foto Boka News

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić najavio je osnivanje fonda za borbu protiv klimatskih promjena i elementarnih nepogoda, koji će biti punjen obaveznim procentom davanja iz gradskog budžeta svake godine.

Razlog za osnivanje fonda, kako je kazao Jokić, je taj jer će za 50 godina od sada nivo mora porasti do mjere koja će promijeniti kompletan izgled Kotora i načina života u njemu.

Kotor – foto Boka News

“Danas, zvone zvona koja najavljuju još veći potres od razornog zemljotresa, potres klimatskih promjena. Ne ulazeći u to šta je uzrok tih promjena, moramo govoriti o prognozama, koje su sve samo ne optimistične. Za 50 godina od sada nivo mora će porasti do mjere koja će promjeniti kompletan izgleda Grada i načina života u njemu. Ne smijemo dozvoliti da tu ili bilo koju drugu katastrofu čekamo nepripremljeni, očekujući i vapeći za pomoć. Nemamo pravo da našu djecu ostavimo bez sigurnosti. Zbog toga ćemo u saradnji sa stručnjacima, predložiti skupštini odluku o formiranju Fonda za borbu protiv klimatskih promjena i elementarnih nepogoda, koji će biti punjen obaveznim procentom davanja iz gradskog budžeta svake godine, a koji će se moći koristiti samo i sključivo za ove svrhe – kazao je Jokić juče na svečanoj sjednici povodom 21. novembra, Dana Opštine Kotor, uz poruku „stvorimo našoj djeci mogućnost da se brane od neshvatljive snage i moći prirode, dajmo im pravo na život.“ – kazao je Jokić.

Izvor:Pobjeda

Najčitanije