35.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Vektra Boka – Morsko dobro – Spor oko plaža i parcela kreće iznova

Hotel Plaža foto S. Kosić

Spor kompanije “Vektra Boka” i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, koji je pokrenut zbog raskida ugovora o koncesiji za četiri plaže u Herceg Novom i odštete za izdavanje parcela u toj opštini, počeo je iznova u Privrednom sudu.

Nakon odlaska u penziju sutkinje u ovom postupku Senade Hasanagić, spor je sada u rukama Marije Adžić. Ona je na jučerašnjem ročištu javnu raspravu počela iznova, vještaku geodetske struke Miliću Popoviću naložila da se izjasni na raniji podnesak Morskog dobra i nastavak ročišta zakazala za januar.

Kompanija “Vektra Boka” biznismena Dragana Brkovića, pokrenula je tužbu nakon što je Morsko dobro 2019. raskinulo ugovor o zakupu četiri plaže u Herceg Novom, prije isteka koncesije od 20 godina – na koliko je bio zaključen. Ugovorom su ustupljene četiri plaže i to: kupališta ispred hotela “Plaža”, bivšeg hotela “Tamaris”, hotela “Igalo” i kupalište Žanjic. Iz “Vektre” smatraju da je taj ugovor još na snazi, a traže i naknadu štete i izgubljene dobiti za parcele, koje su kako tvrde u njihovom vlasništvu, a koje je državna firma davala u zakup trećim licima.

Advokat Morskog dobra Nikola Bogavac predložio je da se geodetski vještak Popović, koji je radio nalaz kojim je trebalo identifikovati parcele i kupališta koje je državna firma izdavala, izjasni na navode u podnesku koji je ta kompanija podnijela 5. januara 2021. Sutkinja Adžić je predlog usvojila i naložila vještaku da se na te navode blagovremeno izjasni.

Nastavak ročišta zakazan je za 25. januar.

/M. Kotlaš/

Izvor:Vijesti

Najčitanije