8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Jokić: Opština Kotor će podržati konferenciju iz oblasti pomorstva

Sa satanka sa predsjednikom Opštine Kotor

Opština Kotor će podržati za organizaciju prve međunarodne naučne konferencije iz oblasti pomorstva pod nazivom Kotor International Maritime Conference (KIMC) koja će biti održana 26. i 27. novembra 2021. godine u Kotoru, zaključak je sastanaka predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića  sa predstavnicima Pomorskog fakulteta Kotor,  prof. dr Špirom Ivoševićem, dekan, prof. dr Tatijanom Dlabač, prodekanica za razvoj i inovacije i doc. dr Stevanom Kordićem.

Tokom ove posjete bilo je riječi o saradnji između Pomorskog fakulteta i Opštine kroz niz zajedničkih aktivosti, kao što su projekti, okrugli stolovi, konferencije itd.

Kotor International Maritime Conference

Ideja konferencije “Kotor International Maritime Conference je učesnici pruže akademsku platformu za istraživače, da predstave najnovije nalaze istraživanja i nove tehnologije, smjerove u pomorskim naukama i brodarstvu.

Konferencija ima za cilj okupiti vodeće akademske naučnike, istraživače kako bi razmijenili i podijelili svoja iskustva i rezultate istraživanja.

Pomorski fakultet Kotor

Također, KIMC pruža vrhunsku interdisciplinarnost forum za nučnike, inženjere, praktičare i profesionalce iz pomorskih nauka koji će predstaviti svoje najnovije rezultate istraživanja, ideje, razvoj i aplikacije, stavljajući poseban fokus na održavanje i podizanje akademske razine u području pomorskih nauka.

Izvor:Boka News

Najčitanije