29.2 C
Kotor

Slušaj online radio

JP Morsko dobro otvoriće kancelarije u primorskim opštinama

Rađenović i Petković

Povodom zahtjeva Bokeškog foruma da se gradska plaža vrati Tivćanima, danas je u Budvi organizovan sastanak predsjednika foruma dr Andrije Petkovića i predsjednika Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom gospodina Blaža Rađenovića.

Zadovljni smo što je gospodin Rađenović promtno odgovorio na naš zahtjev i pokazao spremnost za razgovor i za konkretnim zajedničkim djelovanjem. Svjesni smo činjenice da je crnogorska obala najvažniji privredni resurs naše države i da domaćinski odnos prema njoj nije samo odnos prema „krupnim“ investitorima, već prije svega prema dominicijalnom stanovništvu.

Zahvaljujemo gospodinu Rađenoviću na pokazanoj inicijativi uz obećanje da će u Bokeškom forumu imati kvalitetnog sagovornika i oštrog kritičara, poručio je  Petković.

Ukazujući na ozbiljne probleme sa kojima se susreće novi menadžment Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Blažo Rađenović je istakao da će proces decentralizacije biti prioritet u narednom periodu. Otvaranjem kancelarija u svim primorskim opštinama uspostaviće se bolja koordinacija sa lokalnim samoupravama u cilju prevazilaženja i riješavanju nagomilanih problema.

Vraćanjem luke Budva građanima, davanjem na upravljanje lokalnoj samoupravi pojedinih kupališta u gradu Herceg Novom koja su bile predmet raskida ugovora sa „Vektrom Boka“, vraćanje  šetališta Pine Opštini Tivat na upravljanje, samo su neke od sprovedenih aktivnosti koje smo uspjeli da realizujemo, a sa željom  da izađemo u susret lokalnom stanovništvu, zaključio je Rađenović.

Zajednički je izraženo zadovljstvo susretom uz obećanje da će se ovakva praksa djelovanja sprovoditi ubuduće.

Najčitanije