22 C
Kotor

Slušaj online radio

Jubilarni 50. Praznik mimoze počeće 1. februara

Mimoza
Mimoza

Ovogodišnje jubilarno 50. izdanje Praznika mimoze počeće u petak 1. februara u 18 sati kada će na bini u Igalu nastupiti lokalni DJ-ejevi; program svečanog otvaranja podrazumijeva nastupe štulaša, mažoretki, Gradske muzike Herceg Novi i Mjesne muzike Đenovići, dok će vrhunac otvaranja biti koncert Zdravka Čolića koji će binu preuzeti u 21 sat, saopšteno je iz direkcije manifestacije.

Program koji je skoro upotpunjen obuhvata tradicionalnu berbu na rivijeri – feštu od mimoze, vina i piva koja u subotu 2. februara počinje u 10 sati defileom od Kumbora ka Baošićima. Tu veče je, takođe po tradiciji i prvi veliki maskenbal zakazan za 21 sat u Institutu Igalo dok je za sutradan, nedjelju 3. februar, od 10 sati u foaeju Dvorane Park predviđeno otvaranje izložbe “New Castles of the world day”, poslije čega slijedi zabavni program na glavnom gradskom trgu. Takođe, u nedjelju od 11 sati u Baošićima će se održati takmičarski bazar “Mirisi i ukusi februara”.

Fešta od mimoze, ribe i vina 2016.
Fešta od mimoze, ribe i vina – foto Boka News

U programu slijede Dani Poljske koji će se održati 6. i 7. februara u Gradskoj kafani a potom, 8. februara Akademija Piva u novom, luksuznom kompleksu Lazure hotel & marina u Meljinama. Sajam masline, vina i zdrave hrane – Velika Bokeška fešta u Bijeloj trajaće četiri dana – od 8. do 11. februara u Domu kulture, a za 14. i 15. februar predviđeni su Dani Italije, u Gradskoj kafani. U hotelu Palmon Bay 16. februara od 21 h najavljene su Večeri mediteranske pjesme uz nastup šest crnogorskih klapa i gostujuće klape Šufit, a prvi dječiji maskenbal održaće se dan kasnije u Institutu Igalo 17. februara. Takođe, 17. februara na programu je i Salon vina u kompleksu Lazure hotel & marina u Meljinama. Tog vikenda, 15, 16. i 17. februara na programu je i tradicionalni Međunarodni plivački miting Mimoza Cup.

U sedmici potom slijede pozorišna predstava Mali pirat, te dani Novog Sada i Sajam suvenira u hotelu Vojovodina. Posljednjeg dana februara u Galeriji Josip Bepo Benković će se otvoriti izložba Mali salon, a prvog marta je otvaranje Izložbe cvijeća, dok je u Dvorani Park na programu veliki koncert povodom stogodišnjice Mjesne muzike Đenović, kao i dani Njemačke koji će se održati u restoranu Al posto giusto u Igalu. Slijede Međunarodni susreti duvačkih i mažoret ansambala i defilei na trgu Nikola Đurkovića i na Škveru, zatim Dani Turske i koncerti popularne ali i folk muzike na glavnom gradskom trgu.

Fešta od mimoze, ribe i vina 2016.
Fešta od mimoze, ribe i vina

Devetog marta je predviđena Dječija cvjetna povorka i drugi veliki maskenbal u Institutu Igalo od 21 sat, a 10. marta još jedno Vinsko veče u u kompleksu Lazure hotel & marina u Meljinama. I ove godine će se održani Dani Beograda koji su najvaljeni za 12. i 13. mart u Gradskoj kafani, a Dani Norveške su sljedeća dva dana, 14. i 15. marta u Nacionalnom restoranu Instituta Igalo. Prošlogodišnji hit Praznika mimoze – trka karića od Rudnika do Škvera – Karotrc najavljena je za 16. mart u 12 h, dok će te večeri u hotelu Park u Bijeloj biti upriličen treći maskenbal.

Posljednje sedmice 50. Praznika mimoze od 19. marta na programu su Dani Finske, Dani Slovenije, a 22. marta je planira koncert Hvala za 50 godina na gradskom trgu gdje će sutradan, 23. marta biti i spaljivanje karneval i zatvaranje jubilarnog izdanja Praznika mimoze.

Najčitanije