29.4 C
Kotor

Slušaj online radio

K Line instalira ‘zmajeve’ na brodove za prijevoz rasutih tereta

k-line-seawing – brod – zmaj

Japanski brodar Kawasaki Kisen Kaisha (K Line) i sunarodna tvrtka Electric Power Development (J-POWER) odlučili su instalirati Seawing, automatizirani sistem zmajeva (wind kite) koji koristi snagu vjetra, na još jedan bulk carrier u floti ovog japanskog brodara.

K Line je dovršio instalaciju prvog Seawinga na Capesize bulk carrier krajem 2022. godine, a sada planira instalirati još jednu jedinicu na Corona Citrus, brodu za prijevoz ugljena od 88.000 DWT kojeg je iznajmio J-POWER. Ovaj brod izgrađen 2019. godine, opremljen je sustavom za pročišćavanje balastne vode i scrubberom, koji eliminira sumporne okside u ispušnim plinovima, kako bi bio u skladu s ograničenjem emisija sumpora IMO 2020, koje je stupilo na snagu u siječnju 2020. godine, prenosi Offshore Energy.

K Line je rekao da se očekuje da će Seawing smanjiti emisije CO2 s broda za najmanje 20%. Inovativni sustav, koji je razvio Airseas, francuski spin-off Airbus grupe, u osnovi pruža pomoć pri pogonu. Zmaj se može automatski postaviti ili spremiti zahvaljujući jednostavnom sustavom. Ovaj sustav u stvarnom vremenu prikuplja i analizira podatke o vremenskim prilikama i moru te koristi ove informacije za optimizaciju izvedbe i osiguranje maksimalne sigurnosti, kažu iz tvrtke.

Airseas je potpisao ugovor s K Lineom na 20 godina, s opcijom da Seawing bude instaliran na do 50 plovila u floti japanskog brodara.

Drugi brod koji će biti opremljen Seawingom bit će brod za rasuti teret od 210.000 DWT, s pogonom na LNG, koji se trenutno gradi u brodogradilištu Nihon. Prema riječima japanskog brodara, instalacija će uslijediti nakon isporuke broda, koja je predviđena za 2024. godinu.

U srpnju 2022. K Line je potvrdio narudžbu tri dodatna Seawing sustava, čime će ukupno pet plovila u floti japanskog brodara koristiti Airseasovu tehnologiju pogona vjetrom za smanjenje emisija.

Sustav je nedavno testiran na brodu Ville de Bordeaux, koji je prevozio dijelove zrakoplova između Europe i Sjedinjenih Država. Ovim Ro-Ro brodom od 154 metra upravlja Louis Dreyfus Armateurs (LDA), a unajmio ga je Airbus, manjinski dioničar Airseasa. Iz Airseasa su objavili da su prve faze ispitivanja potvrdile funkcioniranje ključnih elemenara kao što su sklapanje i rasklapanje krila, polijetanje i slijetanje jedinice zmaja te leta na visini. U sljedećoj fazi Seawing će se testirati u različitim vremenskim uvjetima, a uključivat će i podešavanje sustava automatizacije.

Najčitanije