17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Kadetska vaterpolo reprezentacija dobila rivale za Svjetsko prvenstvo

Kadetska vaterpolo reprezentacija dobila rivale za Svjetsko prvenstvo

Naša kadetska (U 16) vaterpolo reprezentacija, koja je prošlog ljeta u Podgorici osvojila evropsko srebro, saznala je rivale na Svjetskom prvenstvu, koje se održava na Malti od 18. do 24. juna.

Crna Gora će igrati u grupi F, u kojoj su Slovenija, Južna Afrika i Egipat.

Na šampionatu učestvuju 32 selekcije, koje su podijeljene u osam grupa. Dvije najbolje ekipe iz grupa prolaze u osminu finala.

-S obzirom na to da Svjetska federacija vodenih sportova želi da omasovi naš sport i da ga proširi na sve kontinente, mi se fokusiramo za ono što nas čeka nakon grupe. U tom smjeru ćemo i trenirati, a mečeve u grupi pokušaćemo da iskoristimo da se što bolje pripremimo za nastavak takmičenja, kazao je trener Nenad Vukanić.

Kandidati za U16 nacionalni tim od 13. do 18. februara su na pripremama u Nikšiću, zajedno sa selekcijom Srbije.

-Ovo je naše osmo okupljanje od Evropskog prvenstva i početka nove takmičarske sezone. Pokušavamo da budemo što više zajedno, jer je Svjetsko prvenstvo odmah nakon školske godine, tako da ćemo biti uskraćeni za dug rad preko ljeta. Ali, tako je svima. Najvažnije je da su momci veoma orni za rad, a kroz zajedničke pripreme sa Srbijom moći ćemo da uočimo i neke nedostatke u našoj igri i da vidimo da li smo napredovali u odnosu na EP u Podgorici, kazao je Vukanić.

U sklopu priprema selekcije Crne Gore i Srbije u subotu će odigrati i zvanični prijateljski meč.

-Izuzetno smo motivisani i za treninge, a i za utakmicu protiv Srbije u subotu veče. Vjerujem da će to biti pravi sportski praznik za ljubitelje sporta u Nikšiću, da će oni to prepoznati i doći da uživaju u vaterpolu, zaključio je Vukanić.

Najčitanije