23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Susret predstavnika Opštine Tivat i Košarkaškog Saveza Crne Gore

Opstina-Tivat i Kosarkaski-savez

Tivat i Košarkaški klub “Teodo” iz Tivta domaćini su Kupa Crne Gore u košarci za seniore i seniorke, pa je ovim povodom održan sastanak predstavnika Opštine Tivat i Košarkaškog Saveza Crne Gore. Potpredsjednici opštine Jovan Brinić, Andrija Petković i sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojevič, ugostili su predsjednicu Saveza Jelenu Dubljević, generalnog sekretara Saveza Darka Ivanovića i selektora muške reprezentacije Boška Radovića.

Predstavnici opštine Tivat čestitali su Jeleni Dubljević izbor na mjesto predsjednice Košarkaškog saveza i izrazili zadovoljstvo što se finalni dio košarkaškog Kupa Crne Gore igra u Tivtu, koji se ove godine može pohvaliti izuzetnim sportskim uspjesima na svim poljima. Oni su predstavnike Saveza upozanli sa izdašnim opštinskim ulaganjima u sport, ali i sa problemima u pogledu nedovoljno razvijene sportske infrastrukture, u koju će se u narednom periodu ulagati.

Tivat ima potencijala da postane izuzetna destinacija za sportske pripreme brojnih ekipa iz Crne Gore i regiona – zaključeno je na sastanku i dogovorena je bliska saradnja i međusobna podrška kada su u pitanju projekti popularizacije sporta među mladima.

Predstavnici Saveza istakli su zadovoljstvo svime što je Tivat učinio kao domaćin Kupa, posebno zahvaljujući “Teodu” na podršci i realizaciji ovog djela takmičenja. Naveli su da im je želja što veći broj važnih sportskih događaja organizovati u gradovima širom Crne Gore, te da je u tom smislu važna saradnja sa lokalnim upravama i drugim subjektima koji bi pomogli promociju sporta i rada Saveza.

Potpredsjednik opštine dr Andrija Petković uručiće medalje najboljima, nakon finalne utakmice Kupa koja će biti odigrana večeras u Sp-ortskoj dvorani župa, sa početkom u 20h i to između klubova “Budućnost Voli” i “SC Derbi”.

Najčitanije