22 C
Kotor

Slušaj online radio

Kako će izgledati turistička putovanja u 2021. godini

Boka Kotorska – foto Boka News

Ne tako davno, dešavalo se da poželimo da odemo negdje i za vikend smo već spakovali kofere i otputovali. Prošle godine smo “naučili lekciju”, ali pandemija i za 2021. godinu mijenja ne samo naš izbor destinacija, već i vrstu putovanja na koja ćemo najvjerovatnije krenuti tokom ove godine.

Uživanje u solo putovanjima

Trend solo putovanja vjerovatno će dobiti još veći zamah. Pandemija je omela mnoge planove putnicima, i mnogi od njih će krenuti na solo putovanja tokom ove godine. Zanimljivo je da podaci nekih platformi za rezervaciju smještaja pokazuju da je sada tri puta više putnika spremno da u budućnosti planira solo putovanje. Svi ispitanici navode da žele u budućnosti mnogo više da putuju kako bi nadoknadili sve izgubljeno tokom 2020. godine.

Porodična putovanja

Tokom 2020. godine mnogi putnici su bili udaljeni od svojih prijatelja i porodice. Mnogi će željeti da buduća putovanja iskoriste kao priliku za ponovno povezivanje sa voljenim osobama. Zanimljivo je da mnogi ističu i da im je tokom pandemije upravo razgovor sa prijateljima i porodicom o različitim destinacijama jedna od glavnih inspiracija za ponovna putovanja.

Turizam ljeto 2020.- foto Boka News
Vikend bijeg od stvarnosti

Mnogi putnici i dalje osjećaju strepnju da bi im i budući planovi za putovanja mogli ponovo propasti. Samim tim, povećaće se potražnja za kratkim putovanjima. Veći broj ljudi će sigurno tokom ove godine praviti više kraćih pauza nego što su to radili 2019. godine kako bi umanjili mogućnost razočaranja. Mnogi planiraju upravo vikend pauze za svoja prva međunarodna putovanja kada se ukinu ograničenja.

Putovanje kao luksuz

Propali planovi za brojne obilaske tokom prošle godine doveli su do toga da se čini kako je luksuz biti u stanju uopšte putovati. Posle ovakve godine za nama, teško da će iko putovanja uzimati zdravo za gotovo. Želja da se ponovo putuje je svuda prisutna. Ranije smo možda maštali da priuštimo sebi luksuzno putovanje, da odsjednemo u nekoj vili ili hotelu sa 5 zvjezdica. Sada luksuz možemo drugačije definisati. Opuštajuće putovanje kako bismo pobjegli od svega postaje pravi luksuz 2021. godine.

Najčitanije