30.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Crnogorci takmičenje u ležanju prilagodili pandemiji

Etno selo Montenegro

Kako se lijenost vjekovima povezuje s Crnogorcima, etno selo Montenegro blizu Nikšića godinama je organizovalo natjecanje u ležanju. Pošto im je ove godine koronavirus poremetio planove odlučili su epidemiološki savjesno organizirati natjecanje u samoizolaciji.

Svi sudionici moraju se pridržavati pravila koja predviđaju da sami borave u kolibi i nikamo ne izlaze te da sami održavaju higijenu smještaja i posuđa. Nema telefona ni televizora, duhana ni alkohola.

Organizator osigurava hranu za sedam dana, ali i duže ukoliko bude upornih.

“Hrana će biti zdrava, ništa pakirano ni obilno. Normalno za jedan zdrav dan. Voda je izvorska, imate je u smještaju. Knjige su dopuštene, dopušteno je i crtanje. Sve je dopušteno što je zdravo za dušu jednog čovjeka“, navode organizatori iz etno sela Montenegro.

Pobjednik će dobiti skromnih 300 eura, ali će sudionik koji odustane prije trećeg dana platiti kompletan smještaj i hranu u iznosu od 105 eura

Natjecanje počinje 5. februar, a sudeći po prvim prijavama na Facebook stranici organizatora mnogo je onih koji bi „da odmore i da zato budu plaćeni“.

Ipak, komisija će od prijavljenih izabrati pet do sedam natjecatelja.

Izvor:Hina

Najčitanije