21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Kanada donosi odredbe za tranzite pomoraca

Pomorci

Pandemija COVID-19 potaknula je Upravu za sigurnost mora u Kanadi na izdavanje niza brošura o sigurnosti broda i novim propisima za brodske posade i druge aspekte brodske industrije.

Uprava kaže da su bilteni namijenjeni vlasnicima, ovlaštenim predstavnicima i operatorima komercijalnih brodova, uključujući ostale zainteresirane sudionike pomorske industrije i izvor suu točnih i ažuriranih podataka o sigurnosti brodova.

COVID-19, koji je utjecao na mnoge aspekte brodske industrije, zahtijevao je od Uprave za sigurnost mora izdavanje biltena koji će pružiti smjernice o mobilnosti asimptomatskih radnika pomorskog sektora za vrijeme pandemije.

Ovaj bilten bavi se i međunarodnim i domaćim smjenama posade, dopustom za domaće i međunarodne pomorce i izuzećem od samoizolacije za asimptomatske radnike u pomorskom sektoru, kako kanadskih tako i stranih državljana.

Smjene posade redovita su pojava u sektoru mora. Jednom kada pomorci odrade ugovoru, odlaze kući svojim obiteljima i pomoćna posada mora ih zamijeniti. Te su smjene ključne za osiguranje protoka morske trgovine.

Kanada ima odredbe koje nude informacije o smanjenju rizika izloženosti COVID-19, specifičnom za dolazak u Kanadu, uz izuzeće koji omogućuje djelatnicima pomorskog sektora koji moraju putovati u Kanadu da izvršavaju svoje dužnosti ukrcavanja.

Međutim, niti jedan putnik ne može se ukrcati ako je simptomatican, s vrućicom i kašljem ili groznicom i poteškoćama s disanjem. Slično tome, posada na stranim plovilima u Kanadi, koj se mora iskrcati kako bi se vratila kući, mora biti bez simptoma.

Asimptomatskoj posadi je također dozvoljen tranzit do najbliže zračne luke radi smjene posade kako je dopušteno naredbama Agencije za javno zdravstvo Kanade. Domaća posada trebala bi slijediti savjete svog poslodavca i lokalnih zdravstvenih službenika.

Uprava je također izdala zabrane koje se primjenjuju na dopust za stranu posadu u situacijama u kojima se dopust na obali smatra diskrecijskim i postoje kako bi se minimizirali potencijalni zdravstveni rizici za radnike u morskom sektoru.

Dopust za iskrcaj može se odobriti pod određenim uvjetima i na ograničeno vrijeme, a neće biti odobren u neobavezne ili diskrecijske svrhe, poput turizma, rekreacije ili zabave.

Potpuna zabrana odlaska na obalu i iskrcaja u kanadskom Arktiku na snazi ​​je do 31. decembra 2020.

Najčitanije