26.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Rajović: Institut Igalo neće otpuštati radnike

Gordana Rajović -direktorica Instituta Igalo -foto BN

Mi se spremamo za sve scenarije, jako je teško vrijeme, Institut poslije 13. godina prvi put nije u planu privatizacije, imali smo velike planove, što ne znači da neki dio nećemo i ostvariti, kazala je Gordana Rajović izvršna direktorica Instituta Igalo, za Info biro.

-U koliko ne bude novih grupa crnogorskih državljana koji bi bili smješteni u naše objekte mi ćemo nastaviti ono što smo  počeli. To su građevinski radovi koji su pri kraju u Prvoj fazi i soliteru. Onoliko koliko možemo, u skladu sa epidemiološkom situacijom, mi ćemo se pripremati za prijem pacijenata, kojih već sada ima na čekanju, a biće ih još više zbog novonastale situacije, kazala je ona.

“Moram da se zahvalim Vladi CG, jer u ovim teškim ekonomskim trenutcima,  kada Institut ima veliki broj radnika, Vlada već donešenim mjerama dosta pomaže, a nadam se i sledećim u kojima je Institut dao svoje predloge, šta bi nama olakšalao poslovanje. S obzirom da smo zadržali sve radnike koji su trenutno na prinudnom odmoru uz 70% isplaćenih zarada,  što je finansijsko opterećenje, ali mi nećemo nikoga otpuštati. Nadamo se da će i u ovom sljedećem paketu biti još dodatnih  preporuka. Aplicirali smo i za kredit kod IRF, koji će nam olakšati ovaj period koji slijedi”, poručila je Rajović.

Izvor:M.M.

Najčitanije