10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kanadski turista upao biciklom u mandrać na Prčanju – nevolje sa rupama i kamionima

Sve se ipak dobro završilo, čovjek koji je sa bicikla upao s puta u mandrać na Prčanju, prošao je bez povreda, što je njegovoj ženi vratilo osmijeh na lice, a uz pomoć mještana u gustoj morskoj travi pronašao je i svoje naočari i mobilni telefon, što je za njega bilo veliko olakšanje i motivacija da zajedno nastave započetu vožnju ka Lepatenima.

Bračni par Džejms i Kerolajn Kameron iz Kanade htjeli su da danas (četvrtak, 25. maj) uživaju vozeći se kružno od Kotora do Lepetana, pa trajektom na drugu stranu kroz Kostanjicu, Morinj, Risan i Perast i nazad do Kotora, ali su bili ometeni i usporeni zbog radova na lokalnoj cesti i gustim kamionskim saobraćajem na toj dionici.

– Vidio sam kako je čovjek pao sa bicikla u mandrać- uznemirio se brundanjem kamiona koji je išao iza njega, okrenuo se, a nije vidio isječenu rupu na cesti, izgubio kontrolu i sa sve biciklom sletio s ivice puta. Vozač kamiona mu je pomogao da se izvuče iz vode. Srećom te nije udario u kamen ili o uvicu barke, dobro je prošao. Donio sam grabulje pomoću kojih je izvukao i svoje naočare, priča nam Stevo Popović, koji je pritrčao da im pomogne. Džejms i Kerolajn pričaju za Bokanews da su u Crnu Goru doputovali 21. maja iz grada Edmontona  (Kanada) i smjestili se u Kotoru, gdje namjeravaju da ostanu do 6. juna, a vrijeme će provoditi radno i u rekreaciji.

Grabuljama izvukli naočare – foto M.D.P

-Smjestili smo se u jednom kotorskom hotelu, odakle obavljamo svoje poslove „online“, ali i koristimo slobodno vrijeme za odmor. Jutros smo iznajmili dva bicikla, ja sam nagovorila supruga da se provozamo do trajekta u Lepetanima i onda da se sa druge strane vratimo u Kotor, ali desio nam se peh, upao je u more sa ivice puta, gdje je asfalt bio isječen. Užasno je što na ovako uzanom putu saobraćaju tako veliki kamioni, kaže Kerolajn, srećna što se njen muž izvukao bez ijedne ogrebotine.

 Džejms hvali ljepote prirode, pogodnu ravnu cestu oko Bokokotorskoga zaliva, kao stvorenu za biciklizam,  ali primjećuje da kamionima ovdje nije mjesto.

– Divno je ovo prirodno i kulturno nasleđe, sviđa nam se što je sve ravno duž obale, nema uspona na putu, a brda su okolo. Bilo bi dobro da lokalna zajednica napravi gornji put za auta i kamione, a ovaj donji da bude za šetnju, bicikle, šteta je što je  ovaj priobalni put ovako devastiran. Prije nekoliko dana smo putovali autobusom iz Kotora do Budve i u tunelu Vrmac smo bili zaglavljeni oko 40 minuta,  bio je to užasan osjećaj. Tek je početak sezone, kako li će biti u julu, avgustu, pitaju Kameronovi.

Nakon što se Džejms prosušio, obrisao naočare i mobilni telefon, nastavili su put ka Stolivu, ne odustajući od svoje namjere da vide zaliv sa svih strana. I, naravno, uz osmijeh kojim su pozirali za Boka News.

/M.D.P. /

Najčitanije