27 C
Kotor

Slušaj online radio

Kardinal Pietro Parolini posjetio Kotor

Državni sekretar Svete Stolice kardinal Pietro Parolin, koji je u trodnevnoj državnoj posjeti Crnoj Gori  i Kotorskoj biskupiji u petak je  predvodio svečanu svetu Misu u  katedrali-bazilici Svetog Tripuna u Kotoru na blagdan Svetog Petra i Pavla, apostoliskih prvaka.

Prije svete Mise, u njegovu čast Bokeljska mornarica je odigrala kolo sv. Tripuna ispred katedrale.

Kotorski biskup mons. Ilija Janić pozdravljajući visokog gosta i vjernike istakao je da se Kotorska biskupija pominje još u petom stoljeću, a povjesni izbori bilježe prisutnost vaših predčasnika papinskih delegate u ovaj katedrali već 1200 godina.

“Iako mala ova Biskupija je iznjedrila brojne velikane duha i kulture te na značajan način oblikovala povjest i kulturu cijelog kraja. Sa velikom zahvalnošću i ponosom ističemo činjenicu da su is ove Biskupija na čast oltara uzdignuti Sveti Leopold Mandića, Blaženog Graciju, Blaženu Ozanu Kotorku, službenica Božija Ana Marija Marović i druge blaženike” kazo je biskup Janić.

Kardinal Parolin je po svojoj službi najviši crkveni i državni predstavnik Svetog Oca i Vatikanske države, koja sa Crnom Gorom ima više nego hiljadugodišnje veze, saopšteno je iz Biskupskog ordinarijata Kotor.

Najčitanije