25 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – dio vlasti i opozicija pokazali da im interes grada nije na prvom mjestu

Sa sjednice SO Kotor

Neslaganje vladajuće koalicije oko kupovine 2,6 milona eura vrijedne imovine Jugopetrola u Škaljarima i servisnoj zoni, na današnjoj sjednici SO Kotor pokazala je da je vlast u Kotoru u ozbIljnoj krizi.

Ranije je usaglašen predlog Odluke, nijesu podržali kaolicioni partneri iz SDP-a i dijela DF-a tako da su predlagači iz URE najavili promjene u koaliciji.

Za odluku su glasali odbornički klubovi Demokrata, Građanskog pokreta URA, Liberala i Socijalističke narodne partije. Protiv Odluke su bili odbornici Socijaldemokratske partije. Kada je u pitanju Demokratski front – dva odbornika su glasala za (Milivoje Latković i Tihomir Krivokapić), a dva su bila protiv (Vladimir Potpara i Niko Klopan).

Uzdržani su bili Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate i Hrvatska građanska inicijativa.

Potpredsjednica Opštine Kotor Ljiljana Popović Moškov prethodno je  obrazlažući pomenutom predlogu odluke kazala da je u pitanju važna tema i strateška šansa za Kotor koju ne bi trebalo propustiti.

“Radi se o potpuno infrastrukturno opremljenim nekretninama koje prodaje nekadašnji kotorski Jugopetrol. Jedna je u Škaljarima na 750 metara je udaljena od Starog grada, ukupne površine 3.703 metra kvadratna, a druga u privrednoj zoni na površini od 32.284 kvadratana metra. Na lokaciji u Škaljarima je pod objektima 1.297 metara kvadratnih, a ukupna korisna poslovna površina je 2.201 metar kvadratni. Na lokaciji u privrednoj zoni je upravna zgrada, korisna površina je oko 500 metara kvadratnih, hala u osnovi 1.809 metara kvadratnih sa aneksima i dodatnim skladištima, internom benzinskom pumpom, stanicom, saobraćajnice, parking prostor za teretna i putnička vozila sa kompletnom kanalizacionom i hidrantskom mrežom, razvodom energetike i rasvjete” – kazala je Popović Moškov.

Odbornici

Nakon neprihvatanja odluke potpredsjednica opštine Kotor Popović Moškov nam je kazala:

“Mi smo danas imali šansu. Sa ovom većinom nijesmo uspjeli, mislim da će nakon ovoga mnogo stvari u lokalnoj upravi da se promijeni, što i treba da bude. Ja to podržavam, ne treba da se igramo vlasti, ne treba da fingiramo, da mi imamo neku koalicionu vlast, jer ste vidjeli da je nemamo. To znači da ćemo mi morati u nekom tehničkom mandatu morati da odradimo neke stvari koje su ispred lokalne uprave, do raspisivanja novih lokalnih izbora”.

Najčitanije