21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Karotrc 2024: Senadović potvrdio dominaciju, Milošević odbranio titulu najsporijeg

 

Prethodnog vikenda završen je još jedan Karotrc, manifestacija koja svojom originalnošću potvrđuje da grad na ulazu u jedan od najljepših zaliva svijeta poštuje i gaji originalne ideje koje osvježavaju, podižu raspoloženje i osnažuju turistički potencijal Herceg Novog.

Pobjednik u K1 kateogriji (jednosjedi) i ove godine je bio Ernes Senadović iz Kotora, koji je trasu od 700 metara (od Gradske kafane do Škvera) prošao za 1:56 minuta, što je i rekord staze, a drugo i treće mjesto pripali su Dejanu Kustudiću (1:59) i Đorđu Daniloviću (2:20).
U K2 kategoriji (dvosjedi) najbrži su bili: Ahmer Senadović i Nemanja Dona Kašćelan, zatim Đorđe Danilović i Ivan Pocanić, a treće mjesto pripalo je Dejanu Kustudiću i Draženu Radanoviću.

Prema riječima Senadovića, koji je i prošle godine učestvovao u trci i osvojio prvo mjesto, organizacija Karotrca 2024 je još bolja, društvo je fenomenalno, a gotovo sigurno je da će sledeće godine pokušati odbraniti titulu i rekord staze postavljen u nedjelju.

U revijalnom dijelu manifestacije učestvovali su maškarani karići, te su nagrađeni sa po 150 eura: „Voz“ ekipe Pab Got, „Rokeri s Moraču“, „Formula“, „Betmen“ i „Mjesna muzika Đenovići“.

Karotrc 2024. foto Miloš Samardžić – TO HN

Kako je istakao Vuksan Vule Stamenković ispred Puba Got, ekipa se trudi da svake godine u trku uvede određene novine, pa je tako i pala odluka da maškarani karić bude upravo “Voz”, odnosno “Ćiro” koji je nekada saobraćao kroz Herceg Novi.

“Odlučili smo da napravimo “Ćira” i iskoristili neke materijale od prošle godine. U pitanju su sitne nadogradnje kako bi izgledao kao pravi “Ćiro” sa pravim tablicama, fenjerima i reflektorima”, a Stamenković ističe da ostalim članovima ekipe – Mariju, Sikiju, Segiju, Bendžu i Dejanu ni najmanji problem nije bio kako stati svi na jedan karić.

Karotrc 2024. foto Miloš Samardžić – TO HN

Ekipa Got-a je ove godine uvela i podmladak – petogodišnjeg sina Marija Arapovića, Ivana koji je trenutno najmlađi član tima, ali i potomak mašinovođe koji je nekada radio na legendarnom “Ćiru” i kojeg su šine dovele u Herceg Novi.

Kao najsporiji se pokazao Miloš Milošević iz Trebinja, koji iza sebe već ima četiri ovakva prestižna priznanja.

“Bolje biti poslednji nego 10. ili 15. Ovako sam dobio lenju pitu u obliku kornjače iz Jokine kužine. Takođe sam postavio i rekord, prošle godine sam vozio sa vremenom 4:30, a sada sa 6:10 . Trudio sam se da usporim što više kako slučajno ne bih bio među prvih devet koji su išli u polufinale”, naglasio je Milošević.

Predsjednik Maškare – Herceg Novi – organizatora Karotrca, Ivan Peulić ističe su ove godine malo izmijenili pravila, kako bi takmičari imali priliku da voze više, a ne samo jednu trku.
“Devet najboljih su ušli u finale, od njih su se birala trojica najbržih, tako da smo u tom dijelu pojačali malo doživljaj i svima dali mogućnost da se trkaju još jednom. Htjeli smo da damo šansu svima i da najbolji pređu u drugi, pa u finalni treći krug, gdje su se trojica borila za prva tri mjesta”, kazao je Peulić i dodao su se među takmičarima ove godine, pored drugih gradova iz Crne Gore, našli i gosti iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine.

Za zabavu na startu staze bio je zadužen DJ Zblex, dok je na Škveru svirao bend “Milky way”.

Najbrži ženski učesnik: Ana Kašćelan (14 godina)
Najstariji takmičar: Zoro Martineti (77 godina)
Najmlađi takmičar: Velimir Pavlović (14 godina)
Najatraktivnija vožnja: Vasilisa Vujović i Marija Špirto (“Prve u krivinu”)
Najljepše ime karića: “Spičiguz” (Mirko Vujović i Danijel Rolović)
Foto: Miloš Samardžić

Više fotografija na facebooku strani TO Herceg Novi

Najčitanije