23 C
Kotor

Slušaj online radio

Katić ostaje predsjednik Opštine H. Novi do kraja mandata, podnio ostavku na mjesto poslanika

Stevan Katić

Na funkciji predsjednika Opštine Stevan Katić će ostati do kraja mandata, odnosno još dvije godine, pošto je podnio ostavku na mjesto poslanika u 28. sazivu Skupštine Crne Gore, a koje mu je pripalo nakon poslednjih Parlamentarnih izbora.

Katić ističe da je na poziciji prvog čovjeka grada ostao jer Herceg Novi u narednom periodu očekuje dinamičan period infrastrukturnog razvoja.

– Ove dvije godine su bile intenzivne, a biće i naredne dvije da se svi započeti i projekti koji tek treba da počnu, završe u narednim mjesecima. Smatrao sam zaista, kada je taj dio upitanju, da treba da ostanem i da završim ono što je započeto. Mislim da je to pravedno prema građanima Herceg Novog, koji su birali ovu lokalnu vlast na izborima 2021. godine – navodi on.

Iako članovi koalicije „Za budućnost Crne Gore“ više nisu u pregovorima o formiranju Vlade, Katić na lokalnom nivou ne očekuje krizu, niti raskol unutar vladajuće koalicije.

– Ubjeđen sam definitivno da će svi konstitutenti vlasti u Herceg Novom ostati do kraj mandata. Imamo jednu široku većinu, gdje se vlast uvijek može izgurati u odnosu na ukupan broj odbornika i onih koji sačinjavaju vlast u Herceg Novom – priča Katić.

Očekuje da Vlada Crne Gore bude formirana u što skorijem roku, ali i da bude što stabilnija i što šira.

– Jedino na taj način možemo riješiti sve nagomilane probleme u Herceg Novom, a koji se tiču državnog nivoa, poput Instituta „Dr Simo Milošević, Vektra Boke, Bolnice Meljine, jer zaista je veoma važno da se nova Vlada počne baviti tim problemima intezivno, kako bi se izašlo iz ove pat pozicije. Herceg Novi više nema vremena da čeka, jer moraju se vi ti problemi, nagomilani u prethodnom periodu, konačno početi rješavati – istakao je Katić.

Predsjednik Pokreta Evropa sad (PES) i mandatar Milojko Spajić kazao je nakon sjednice Glavnog odbora stranke da imaju skupštinsku većinu od 44 poslanika za formiranje nove Vlade. Međutim, neki poslanici sa njegove liste iz Alternative Crne Gore, Ujedinjene i Civisa, su izrazili rezervu prema Vladi koju ne bi podržalo 49 poslanika. Spajić je sinoć kazao i da će Aleksa Bečić biti predsjednik Skupštine, a da koalicija „Za budućnost Crne Gore“ neće biti dio nove Vlade.

Izvor:RTHN

Najčitanije