17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Drame na moru kod Šibenika: Na Jadriji se nasukali jedrilica i gumenjak, na Prviću spašavan kupač

Foto sibenik in

Na Jadriji se nasukala jedrilica koja je bila usidrena na oko 300 metara od obale. Nevrijeme ju je otrgnulo sa sidra, nabilo na gliser, a onda izbacilo na obalu. U istom mjestu nasukao se i gumenjak, a najopasnije je bilo spašavanje čovjeka između Prvić Šepurina i Prvić Luke.

Na Jadriji se danas uslijed jakog vjetra jedrilica nasukala na obalu. Reporterka Nikolina Radić javila se uživo s plaže u RTL-u Danas te izvijestila kako ozlijeđenih nema jer u trenutku nasukavanja jedrilice na njoj nije bila posada, piše Danas.hr.

“Ona je bila usidrena na 300-400 metara prema kupalištu Jadrija. Na surferskoj plaži Mali viganj nasukala se. Jedrilica je otrgnuta sa sidra, nosilo ju je do glisera i udarila ga je. A snažan vjetar ju je potom bacio na plažu. Danas je nasukano plovilo turistička atrakcija”, rekla je reporterka Nikolina Radić.

Dodaje da je jedan od surfera rekao da su je čak kupači pokušali odgurati prije nego je udarila u obalu, bilo je njih petero, ali snažni vjetar ipak ju je odgurao te je udarila o obalu.

Tokom dana na Jadriji se nasukao i gliser koji je u međuvremenu odsukan. Nije bilo materijalne štete niti je more onečišćeno.

Foto sibenik in

No to nisu bile jedine drame danas na moru.

“Jugo je oko podneva puhalo oko 58 kilometara na sat, predvečer je bilo na oko 18 km/h i dalje je bilo vrlo snažno. Između Prvić Šepurina i Prvić luke kupač je bio u moru odsječen na oko 30 metara od obale. Umalo se ugušio. To su vidjeli drugi kupači, zvali su pomorsku policiju i u posljednji trenutak su ga spasili”, navodi reporterka.

Nastavila je kako je kupanje u moru za vrijeme snažnog vjetra posebno opasno, a nekoliko je razloga za to:

“Kod velikih valova val doslovno može zakucati čovjeka u stijene ili o obalu, a posolica koja se diže iz mora može čovjeka doslovno ugušiti, a da ni ne potone.”

Izvor:Danas. hr

Najčitanije