20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Kinezi isporučili jedan od najvećih svjetskih kontejnerskih brodova za MSC, dug je 400 metara

MSC TESSA

Kineski Hudong-Zhonghua Shipbuilding Group isporučio je jedan od najvećih svjetskih kontejnerskih brodova tvrtki MSC Mediterranean Shipping Company, prenosi gcaptain.com.

MSC Tessa je jedan od samo nekolicine brodova koji su prešli granicu od 24.000 TEU i prvi u MSC-ovoj floti. S kapacitetom od 24.116 TEU-a nadmašuje Evergreenova plovila A-klase od 24.004 TEU-a, što uključuje prvi brod Ever Alot od 24.000+ TEU, ali zaostaje za nedavno isporučenim OOCL-om u Španjolskoj sa svojim kapacitetom od 24.118 TEU-a.

Brod je izgrađen u brodogradilištu Nantong COSCO KHI Ship Engineering u Nantongu u Kini i prvi je brod u seriji od šest brodova u izgradnji.

Prema tamošnjim medijima, MSC Tessa je predan u brodograđevnoj bazi Changxing u Šangaju. Isporuku je potvrdila Kineska državna brodograđevna korporacija (CSSC), koja je rekla da isporuka učvršćuje vodeću ulogu CSSC-a u području izgradnje ultra-velikih kontejnerskih brodova.

MSC Tessa ima čak 399,99 metara duljine sa širinom od 61,5 metara. To je jedan od četiri ultra velika kontejnerska broda koji su naručeni u Hudong Zhonghua za MSC, najvećeg svjetskog operatera kontejnerskog prijevoza.

MSC navodno ima još veće brodove po narudžbi, MSC Irina i MSC Loreto, čiji je prijavljeni kapacitet od 24.346 TEU. Oni su prvi u seriji od šest brodova u izgradnji u brodogradnji Yangzijiang u Kini.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije