22.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kiša i jugo – upaljen crveni meteo alarm zbog padavina…

Jugo plima – Boka Kotorska

Evropska mreža meteoroloških stanica oglasila je za sutra crveni meteorološki alarm za područje južne i centralne Crne Gore gdje se očekuju ekstremne vremenske neprilike.

Crveni alarm je upaljen zbog prognoziranih obilnih padavina od preko 80 litara na kvadratnom metru za 24 sata koje se očekuju sutra, kao i jak olujni vjetar.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a upozorio je juče javnost da će danas i sutra područje Crne Gore biti pod snažnim uticajem ciklonske aktivnosti koja će usloviti jako nestabilne vremenske prilike, intenzivnu kišu i jak južni vjetar.

meteo alarm

Nedjelja:

Pretežno oblačno i kišovito, povremeno pljuskovi i grmljavina. Mjestimično umjerene do obilne padavine.

Vjetar pojačan i jak, sa udarima olujne jačine, južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha 5 do 15, najviša dnevna 7 do 18 stepeni.

Ponedjeljak:

Pretežno oblačno, tokom jutra ili prijepodneva mjestimično kiša a u višim planinskim predjelima, na sjeveru, snijeg. Od sredine dana u južnim i centralnim predjelima djelimično razvedravanje a na sjeveru još ponegdje sa slabim padavinama.

Vjetar mjestimično umjeren do jak, sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha -2 do 10, najviša dnevna 2 do 17 stepeni.

Najčitanije