20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Kličko: Cilj Rusije je cijela Ukrajina

Vitalij Kličko Foto: Yevhen Titov/Dnevnik / Reuters/HRT

Cilj Rusije je cijela Ukrajina, ali Kijev na to neće pristati i za pregovarački stol će sjesti kad posljednji ruski vojnik napusti zemlju, rekao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko danas za Dnevnik HTV-a.

“Kijev je bio i ostao meta agresora. Kijev je srce Ukrajine. On je prijestolnica i glavna meta. Cilj Rusije je cijela Ukrajina. Oni žele cijelu Ukrajinu. Oni će ići tako daleko koliko im mi dopustimo da idu”, upozorio je gradonačelnik Kijeva.

Za pregovarački stol “samo kad posljednji ruski vojnik napusti Ukrajinu”

Kličko je rekao da će Ukrajina sjesti za pregovarački stol samo pod jednim uvjetom – “kad posljednji ruski vojnik napusti Ukrajinu”.

Rusija je danas pokrenula novi val raketnih napada na energetsku infrastrukturu diljem Ukrajine, što je prouzročilo prekide u opskrbi strujom i ograničenu opskrbu vodom te je potaknulo Kijev da zatraži od zapadnih zemalja dodatno naoružanje.

“I jako je važno danas imati, osim snage duha, koju nam nije potrebno posuditi, i suvremeno oružje”, rekao je Kličko za HRT.  Zahvalio je zapadnim zemljama na dosadašnjoj potpori i proturaketnim sustavima koji, kaže, uspješno obaraju većinu ruskih raketa.

Izvor:HRT-Hina
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije