14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Književno veče sa Mirjanom Bobić Mojsilović

Mirjanom Bobić Mojsilović

Književno veče sa Mirjanom Bobić Mojsilović u okviru 53. Praznika mimoze biće održano u foajeu dvorane Park u Herceg Novom u četvrtak, 17. februara 2022. godine u 19 časova.

Knjige o kojima će autorka govoriti su „Azbuka mog života“, „Muška azbuka“, „Obećao si mi“ (zbirka pjesama) i druge.

Njene teme su u svemu što je okružuje, u porodici, u sitnim i svakodnevnim trenucima koji su dovoljni za sreću, a kojih možda nismo uvijek svjesni, u „leptirićima u stomaku”.

Književno veče sa Mirjanom Bobić Mojsilović, odličnim muzičkim izborom i izvođenjem odabranih numera, upotpuniće profesor gitare Aleksandar Bubanja.

Mirjana Bobić Mojsilović, književnica, novinarka, slikarka, žena ogromne energije i širokog osmijeha je do sada objavila: romane „Dnevnik srpske domaćice“, „Happy End“, „Majke mi, bajka“, „Ono sve što znaš o meni“, „Tvoj sam“,  „Srce moje“, „Azbuka mog života“, „Glad“, „Gospodin pogrešni“, „Traži me“, „Tvoj anđeo čuvar“, kratke priče „Baba“, „Nemoj ništa da me pitaš“ i zbirkа poezije „Obećao si mi“. Dvanaest njenih naslova objavljeno je u Francuskoj, Italiji, Češkoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji.  Autorka je nekoliko samostalnih izložbi slika. Napisala je šest pozorišnih komada, „Suze su O. K.“, „Verica među šljivama“, „Pozovi M radi užitka“, „Poslednja šansa“, „Pogodi ko dolazi na večeru“, „Svlačenje“. Nekoliko puta je dobila nagradu „Zlatni bestseler“ i dobitnica je „Zlatne značke“ Kulturno-prosvetne zajednice Srbije.

Odnedavno je svoj televizijski život započela serija „Azbuka našeg života“, koja je zasnovana na romanima „Azbuka mog života“ i „Muška azbuka“.

Organizatori 53. Praznika mimoze su Opština Herceg Novi, Turistička organizacija i JUK Herceg Fest. Sponzori Književne večeri sa Mirjanom Bobić Mojsilović su vinarija Savina i hotel Palmon Bay.

Program će biti organizovan uz poštovanje važećih mjera donesenih u cilju suzbijanja pandemije COVID – 19.

Najčitanije