11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Ko će graditi bulevar od Tivta do Jaza – tender tokom ljeta, izvođač radova do kraja godine

Aerodrom Tivat

Izrada projekta rekonstrukcije puta od Jaza to Tivta, kojom je predviđena izgradnja bulevara sa četiri trake, u završnoj je fazi, kazao je direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača.

On je dodao da je u toku izrada tenderske dokumentacije za izbor izvođača radova po procedurama Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

“Očekujemo da će tender biti objavljen u toku ljeta, a da će izvođač radova biti izabran do kraja godine. Radovi na bulevaru će trajati dvije godine”, kazao je Parača.

Prema njegovim riječima, u toku su radovi na projektima čija je vrijednost oko 132 miliona eura a putevi će biti spremni za glavnu turističku sezonu.

“U južnom dijelu države, gdje je turistička sezona dominantna, u toku turističke sezone neće biti nikakvih radova. Na sjeveru, radovi će biti nastavljeni i u toku turističke sezone sa ograničenim odvijanjem saobraćaja jednom kolovoznom trakom”, kazao je Parača Pobjedi.

Prema njegovim riječima u aprilu i maju biće završeni radovi po programu redovnog održavanja magistralnih i regionalnih puteva.

“Kroz ovaj program asfaltiraće se pojedine dionice na magistralnim putevima kao i krpljenje tzv. udarnih rupa na kolovozu, obilježavanje horizontalne signalizacije, zamjena i postavljanje nedostajuće vertikalne signalizacije, kao i košenje putnogpojasa”, saopštio je Parača.

“Turistički radnici se iz godine u godinu sve manje žale na putnu infrastrukturu kao uzrok slabe posjećenosti. Na nekoliko skupova u Privrednoj komori turistički poslenici su se pohvalno izrazili na stanje putne mreže. Svjesni su da se na putevima mora raditi, a da je građevinska sezona kratka i da je period od marta do juna udarni za ove radove”, istakao je Parača.

Izvor:Pobjeda

Najčitanije