16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Koalicija NP-DCG-ES-DSS: DPS nervoza zbog raskrinkanih i novih afera

Koalicija NP- Demokrate-Evropa sad-DSS

Članovi DPS i saučesnici, kako se bliži datum izbora, očigledno je da je kod vas sve prisutnija nervoza. Nakon izbora sigurno je da će biti prisutna i nevjerica. Vaše tragikomično saopštenje oko nabavke specijalnih vozila za odvoz smeća za potrebe DOO Komunalno je reakcija očajnika izazavana javnim razbijanjem vaše uhodane šeme kupovine glasova, ali i dokaz vašeg tužnog neznanja.

Za razliku od vas koji ste sa Eskrou računa opštine namijenjenog za infrastrukturne projekte kupovali luksuzna službena vozila, mi smo (gle čuda) budžetskim sredstvima kupili kamione za odvoz smeća i kontejnere. Jasno da je vam se ne sviđa rad DOO Komunalno pod novom upravom čiji je najočigledniji rezultat, prvi put nakon niza godina, čist i uređen grad. To je za razliku od vaše uprave pokazala i najsvježija anketa turista koji tim povodom nijesu imali nijednu zamjerku!

Kad je riječ o vašim smjehotresnim optužabama u kojima iskazujete bazično neznanje o funkcionisanju izvršne i zakonodovane vlasti, preusmjeravanje sredstava je izvršio predsjednik opštine koji je odgovorno lice za izvršenje budžeta na osnovu svojih ovlašćenja. To nije posao nikakvog Odbora povjerenika. Pošto volite da se gađate zakonskim odredbama bez ikakvog smisla, provjerite sledeće – Na osnovu Odluke o budžetu opštine Tivat i člana 45 Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, dozvoljeno je preusmjeravanje sredstava između potrošačkih jedinica, kao i između programa unutar potrošačkih jedinica u visini do 10% od ukupno planiranih sredstava. Kad je riječ o vašim još smješnjijim optužbama o postupcima javne nabavke koju je sprovelo DOO Komunalno, nabavku (još starijih kamiona od pomenutih) obavili ste isti vi i na potpuno isti način i od istog ponuđača 2019. godine!!!

Dok čitate Ugovor o javnoj nabavci koje je potpisao vaš direktor i odobrio vaš predsjednik opštine, za razliku od vaših djetinjastih i praznih prijetnji Tužilaštvom, mnogo pametnije bi vam bilo da pripremate odbranu oko novih skandala i vaših pljačkaških afera u Tivtu oko kojih je SDT već pokrenulo istragu. Neka vaš PR admiral bez flote nastavi i dalje da piše ovakve budalaštine za koje mislite da je „prava stvar“. Odlično mu ide,  kao i vašoj koaliciji okupljenoj za poslednju odbranu posrnulog režima koga ćemo u Tivtu konačno da zapečatimo 23.oktobra!

Najčitanije