7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Koalicija “Za Tivat svih nas”: Vladajuća većina zapečatila hrabrost pred razmjenom argumenata

PRAVA STVAR, Za Tivat svih nas Koalicija DPS, SD, SDP, LP

Odbornici aktuelne većine, danas su pobjegli od mogućnosti da brane svog konstituenta čiji predstavnik Miljan Marković pokriva mjesto predsjednika Skupštine opštine Tivat.

Aktuelna većina nije dozvolila da se na današnjoj sjednici SO raspravlja o predloženoj tački dnevnog reda- Prijedlog za razriješenje predsjednika SO Tivat, a koju je inicirala naša koalicija. Koalicija DPS, SD, SDP, LP je inicijativu podnijela zbog skandaloznog nastupa predsjednika SO Tivat Miljana Markovića na Odboru za dijasporu i Srbe u regionu u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, o čemu je javnost upoznata, saopšteno je iz Koalicije DPS, SD, SDP, LP – PRAVA STVAR, Za Tivat svih nas.

Vladajuća većina očigledno nije imala nikakve argumente da uđe u političku raspravu sa nama a kojom bi eventualno pokušala da dokaže ispravnost Markovićevog nastupa u Narodnoj Skupštini Republike Srbije i izabrala je kukavičko rješenje- bježanje od rasprave i razmjene argumenata.

Time su samo potvrdili da je inicijativa naše Koalicije potpuno opravdana. Iako smo na Konstitutivnoj sjednici iskazali stav da je nelegitimno izabran, nadali smo se da će Miljan Marković pokazati viši nivo političke inteligencije pa se u Skupštini Srbije pojaviti isključivo kao predstavnik svoje partije (DF) ili predstavnik srpske dijaspore a nikako u svojstvu predsjednika SO Tivat. Poslovnik o radu SO Tivat (član 145) koji definiše saradnju SO sa lokalnim zajednicama jasno kaže da SO sarađuje sa lokalnim zajednicama drugih zemalja i njihovim asocijacijama. SO nema mandat za uspostavlja saradnju sa državnim parlamentima drugih zemalja.

Žao nam je što nijesmo bili u prilici da argumente razmijenimo, u prvom redu, sa odbornicima Demokrata, Evrope sad, imajući u vidu stavove njihovih visokih zvaničnika po ovom pitanju. Naročito smo željeli čuti mišljenje odbornika Bokeškog foruma ali i Krtoljske liste. Međutim, hrabrost sa njihove strane je izostala.

PRAVA STVAR, Za Tivat svih nas – Koalicija DPS, SD, SDP, LP

Najčitanije