17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Kod Kumbora i Luštice zaplijenjeni vrše, mreže i parangali

Oduzete vrše i mreže

Još jedna u nizu uspešnih akcija u cilju zaustavljanja krivolova, sprovedena je u reonu Kumborskog akvatorija i pristana na Luštici, saopštavaju iz organizacije Stop krivolovu.

Inspektor za ribarstvo MPRR u saradnji sa plovnom jedinicome Odjeljenja granične bezbijednosti Herceg Novi, a na prijave građana, obilaskom terena zatekli su više lica u krivolovnim aktivnostima, prilikom čega je oduzeto 8 vrša, dve ribolovne mreže, parangali, i pri tom su izrečene kazne počiniocima, kako za krivolovne radnje, tako i za nedozvoljeno držanje alata i opreme na obali ili plovilima,za koje lica nisu imala dozvolu za ribolov ili korišćenje!

Počiniocima koji nemaju dozvole za ribolov izrečene su kazne za krivolovne radnje i nedozvoljeno držanje ribolovnog alata na obali ili u plovilima.

Članovi organizacije Stop krivolovu naglasili su da imaju izvarenrednu saradnju sa građanima, Direktoratom za ribolov i pripadnicima plovne jedinice policije OGB Herceg Novog, bez koje ne bi postigli rezultate u prethodnih par mjeseci.

Oduzete mreže

“Najveću zahvalnost dugujemo pripadnicima Granične policije, koji svojim stavom i bezrezervnom agilnošću svakodnevno ulivaju sve više povjerenja građanima, da se ovaj težak posao uspješno sprovodi i da u budućnosti ne moraju brinuti da li će ovaj dio mora biti čuvan i sačuvan od bahatosti pojedinaca”,  ističu u saopštenju.

Smatraju da je problem krivolova, na koji ukazuju, izuzetno velik i težak, ali da uspješnost riješavanja zavisi od svih građana. Zbog toga apeluju da se sve nepravilnosti na vodi prijave Policiji ili na brojeve telefona u Herceg Novom 067/184-773, u Budvi 067/184-258, Baru 067/184-018, Ulcinju 067/184-196 i Skaradskom jezeru 067/174-246 i 020/875-998.

Najčitanije