17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Kolašin – Žičara K7 od utorka 15. februara dostupna posjetiocima

Skijališta – Žičara-Kolašin

Žičara K7, kojom će se povezati ski centri Kolašin 1600 i Kolašin 1450, biće od utorka, 15. februara dostupna svim posjetiocima.

Iz preduzeća Skijališta Crne Gore su kazali da ski centar Kolašin 1600 bilježi izvanredne rezultate kada je u pitanju ovogodišnja zimska sezona, sa rekordnim brojem posjeta, prodatih ski pasova, ali i karata za panoramske vožnje.

“Osim dodatnih sadržaja koji su upotpunili ponudu, od utorka će svim posjetiocima biti dostupna K7 žičara, koja donosi novih 10,5 kilometara staza za sve ljubitelje zimskih sportova”, navodi se u saopštenju.

Iako je, kako su dodali, ostalo još dosta do kraja zimske sezone, ovogodišnja se već sada može proglasiti najuspješnijom od otvaranja ski centra Kolašin 1600, kako po brojkama tako i po poboljšanju kvaliteta pružanja usluga, dostupnih sadržaja i infrastrukture.

“Kako je i najavljeno, ono što će sezonu učiniti besprekornom je i otvaranje nove K7 žičare, koja će povećati dužinu dostupnih staza za 10,5 kilometara”, navodi se u saopštenju.

Iz Skijališta su kazali da je važno napomenuti da su sjajni rezultati stvorili preduslove da se dvije žičare ski centra Kolašin 1600 mogu koristiti sa standardnim ski pasovima, ali i sezonskim – bez dodatnih troškova.

“U slučaju da se posjetioci odluče za objedinjenu ponudu i korišćenje naše i infrastrukture ski centra Kolašin 1450, formirali smo pristupačnu cijenu kojom smo konkuretni i van Crne Gore”, poručili su iz Skijališta.

Nova K7 šestosjedna žičara kapaciteta je 2,6 hiljada skijaša na sat i predstavlja najsavremeniji proizvod austrijske kompanije Doppelmayr.

Opremljena je grijačima sjedišta, sistemima za ozvučenje i video nadzor, wi-fi sistemom, info tablom i kapijama za kontrolu prolaza skijaša.

Cjenovnici se mogu naći na sajtu www.skijalista.me.

Izvor:Mina
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije