9 C
Kotor

Slušaj online radio

Komedija “Što dalje to bolje” u petak 2. februara u Tivtu

Što dalje to bolje u Tivtu

Komedija “Što dalje to bolje” Teatra 303 biće odigrana u petak, 2. februara u Velikoj sali CZK Tivat od 20 sati.

Prodaja karata na blagajni CZK Tivat od 10 do 13 sati i dva sata prije predstave.

Produkcija: Teatar 303, Kotor
Scenario i režija: Dragan Buzdovan
Glume: Dragan Buzdovan i Mia Kuč
Vrijeme igranja: 65 min
Propagandni materijal (dizajn): Siniša Vukčević

“Komedija “Što dalje to bolje” je osvrt na dešavanja u poslijeratnom periodu i pogled na našu tranziciju od doba komunizma do ovog današnjeg pluralizma. Priča je isprepletana događajima, koji su bili značajni za našu sredinu i isti su obrađeni sa puno doze humora i satire. Ima elemente stand up komedije, pozorišta improvizacije i interakcije sa publikom. Ova komedija obuhvata period kada smo živjeli bezbrižno i sa malo bili zadovoljni, pa sve do ovoga danas kad je pohlepa za bogastvom nadjačala i normalni razum. Humor je prisutan od početka do kraja priče, jer glavni moto je da treba prije svega nasmijati gledaoce i omogućiti im da taj sat vremena zaborave na probleme koji ih okružuju, a istovremeno kroz priču, politički izbalansiranom satirom opomenuti one koji mogu ovu našu stvarnost popraviti u interesu svih i učiniti nam život malo ljepšim i dostojanstvenijim.
Ujedno u ovoj komediji je sabran i moj dugogodišnji rad u pozorišnom stvaralaštvu i kroz lično iskustvo obrađena je donekle i ova priča. Sve u svemu, dugogodišnja tranzicija izaziva pomisao bespomoćnosti i da je “Što dalje to bolje”

Do sada je igrana 79 puta po Crnoj Gori i po regionu (Zagreb, Split, Sinj, Pula, Umag, Peroj, Ugljan, Dubrovnik, Trebinje, Subotica, Vrbas, Lovćenac, Kula, Skoplje, Kumanovo, a za Dan nezavisnosti 21. maja 2023 je igrana u Londonu. Sada nas očekuju gostovanja u Cirihu i Luksemburgu.”

Najčitanije