8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Komnenović direktorici SMŠ “Mladost”: Problem bi bio riješen kad biste se angažovali oko posla umjesto opstrukcija

Željko Komnenovič na pressu

Reagovanje predsjednika Opštine Tivat na tekst direktorice JUSMŠ “Mladost“ Tivat

Gospođo Vujnović Čučković, kolika je vaša zabrinutost za odvijanje nastavnog procesa u SMP „Mladost“ i smjenski rad najbolje govori podatak da ste od danas na putovanju i kako sam čuo – na maturskoj ekskurziji.

Vaša reakcija naravno da nije neočekivana obzirom da su opštinske službe bile u velikoj neprilici sa vama u vezi primopredaje školske kuhinje u koju je Opština Tivat preko Interreg IPA programa prekogranične saradnje investirala 174.000 eura.

I tada smo prošli kroz nekoliko mjeseci opstrukcije i opskurnih zahtjeva sa vaše strane. Zbog čega- da bi tivatski srednjoškolci – učenici odsjeka kulinarstva dobili savremene prostorije za rad. Pozivate se na zaključke sastanka sa predstavnicima UNICEF i Ministarstva prosvjete kome nijeste ni prisustvovali a a istovremeno od opštine tražite 300 eura za higijenski materijal. Tražili ste uz istu napomenu „ako ste u mogućnosti“ i ostale trivijalnosti od Opštine Tivat od nabavke balona do keteringa, ali smo Vam redovno izlazili u susret. Ipak su u pitanju tivatski učenici koji nijesu krivi za stavove i sposobnost rukovodstva.

Zanimljivo je da prebacujte predsjedniku opštine što se založio sa bivšom ministarkom prosvete za otvaranje dva odjeljenja programerskog smjera jer je time doveo vas koji želite 590 učenika da smjestite u prvu smjenu u neprilike. Š

ta da radimo gospođo Čučković Vujnović-Tivvat je grad koji raste i koji se razvija i ne može da ostane u prošlom vijeku. Ne znate da škola nema upotrebnu dozvolu, a tražite njenu nadogradnju. Sve sile koristite da bi odgovornost nekako prebacili na Opštinu Tivat od koje očekujete da vam organizuje rad po smjenama. Prethodno ste nezadovoljne roditelje učenika uputili u opštinu koja sa tim nema nikakvih dodirnih tačaka a istovremeno im savjetovali i da se obrate i opštinama Budva i Herceg Novi. A predsjednik opštine koga etiketirate se danima bavio vašim poslom i kontaktirao sve od Porto Montenegra do bokeljskih opština da se uključe u rješavanje problema koje sami produkujete.

Tvrdite da škole nijesu samodohodovne ustanove. Ja vas pitam šta je sa sredstvima od izdavanja sportske sale? Kako je moguće da obližnja OŠ „Drago Milović“ koja ima 1.800 đaka organizuje nastavni proces i rad po smjenama, a vi sa 590 učenika to ne možete?

Ja lično i Opština Tivat nikakvu obavezu i kredit nema kod vas i vašeg resornog Ministarstva. Situacija je upravo suprotna-Opština Tivat je značajna sredstva i napore uložila kako bi unaprijedila uslove za odvijanje nastave u vašoj i ostalim školama u Tivtu. Kada bi ste se upola angažovali oko vašeg posla umjesto opstrukcija i dopisivanja po medijima, problem sa smjenskim radom u SMŠ „Mladost“ bi odavno bio riješen.

Predsjednik opštine Tivat, Željko Komnenović

Najčitanije