21 C
Kotor

Slušaj online radio

Komnenović: Do srijede još jedan trajekt, narednih dana i treći, građani Boke voziće se po povlaštenim cijenama

Trajekt – foto Boka News

Trajekt koji je u Hrvatskoj kupilo Javno preduzeće Morsko dobro (JPMD) do srijede će stići u Crnu Goru a nakon toga još jedan, najavio je u emisiji Link na Radiju Crne Gore predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović.

“Do srijede u Crnu Goru stiže trajekt koji je kupilo JP Morsko dobro u Hrvatskoj. Može da opsluži preko 60 automobila. Nadamo se, narednih dana, prema najavama iz Morskog dobra, stići će još jedno plovilo, do sezone moraće da se kompletira čitava flota jer je tada najveća frekvencija saobraćaja i tada će morati da bude u upotrebi bar šest plovila”, kazao je Komnenović.

Prema riječima Komnenovića građani opština Tivat, Herceg Novi i Kotor biće omogućena vožnja trajektom po povlaštenim cijenama. Sa Vojskom Crne Gore pregovara se o korištenju njihovog objekata u Lepetanima za tehničku radionicu, kazao je on.

On je najavio i da će u četvrtak u Skupštini Crne Gore biti održan i Anketni odbor posvećen Pomorskom saobraćaju i pripremi turističke sezone. Očekuje se, kako je kazao da sjednici prisustvuje i premijer Dritan Abazović.

Najčitanije