12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Komnenović podnio krivičnu prijavu protiv Arsića – Gago Arsić: Nije bilo nikakvog sukoba niti verbalnih prijetnji, tačno je da sam ga nenajavljeno posjetio

Zajedničko ulaganje – zgrada na Seljanovu – foto Boka News

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović, podnio je krivičnu prijavu protiv biznismena Rada Gaga Arsića koji je, kako se navodi u prijavi, nenajavljeno ušao u kabinet predsjednika i otvoreno mu prijetio. Prethodno je krivičnu prijavu protiv Arsića podnijela i interna revizorka SO Tivat, Jela Mrdak.

U prijavi koju je podnio tivatskoj policiji, Komnenović je naveo da je Arsić nenajavljeno, u srijedu 16. febuara oko 11.10 sati dok je trajao radni sastanak, ušao u kabinet gradonačelnika u zgradi Opštine Tivat. U kabinetu gradonačelnika, osim Komnenovića, bili su i potpredsjednici Vladimir Arsić i Goran Božović.

“Arsić je počeo da me vrijeđa, psuje riječima, provjerićemo koliko si hrabar, nećeš dovijeka biti na toj funkciji, nazivajući me bitangom i pokušavajući prijeteći da mi se unese u lice, mašući rukama. Loše si sabrao kvadrate, to nije tačno što je navedeno u novinskom tekstu“, navodi se u prijavi Komnenovića.

“Zbog najave da će na radnom mjestu potražiti i revizorku Jelu Mrdak, bili smo prinuđeni da je privremeno izmjestimo u drugu kancelariju. Napominjem da je prilikom vođenja rasprave Arsić decidno drsko i bezobrazno tražio od mene da javno demantujem tekst o izgradnji zgrade na Seljanovu, a koji je objavljen u dnevniku Vijesti, jer je tvrdio da mu je time narušen ugled. U raspravi se, uglavnom, žalio na medijske natpise i ugrožavanje njegovog ugleda i interesa, na što sam mu ja rekao da slobodno sve procesuira nadležnim institucijama za šta smatra da je oštećen, ali da ne može da upada nenajavljen u zgradu Opštine, prijeti službenicima i predsjedniku“, stoji u prijavi.

U prijavi se navodi da su se službenici, zajedno sa predsjednikom, osjećali ugroženo, te traže od nadležnih državnih organa da ih zaštite od „bahatog ponašanja pojedinaca ovog grada“.

Arsić je jutros dao izjavu tivatskoj policiji.

Tivatski biznismen Gago Arsić za naš portal izjavio je da nije bilo nikakvog sukoba niti verbalnih prijetnji prema predsjedniku Opštine Tivat, Željku Komnenoviću, kao i da je tačno da ga je posjetio nenajavljeno.

„Komnenović je tek nakon šest dana od našeg susreta podnio prijavu policiji i podigao krivičnu prijavu protiv mene. Nikakvog sukoba ili prijetnji nije bilo, sem njegove dosta nervozne i grube reakcije kada je skočio sa stolice i kazao da nije kao bivši predsjednici Kankaraš i Kusovac, aludirajući da sam ja negdje bio grub prema njima, a oni su preko toga prelazili, što je u domenu trača i spinovanja. Pokušao sam ga zamoliti i objasniti mu kao razumnom čovjeku, da ako smo partneri u zajedničkom poslu, njegova matematika oko kvadrature koju treba da dobije Opština Tivat i spinovanja, dovodi mene kao poslovnog čovjeka i investitora u nezavidnu poslovnu situaciju, gdje zainteresovanim kupcima moram objašnjavati aktuelne izjave i medijske natpise“- kazao nam je Arsić.

Arsić ističe da je investicija vrijedna 6,5 miliona eura i za nju je podigao kredit kako bi projekat mogao finansirati.

„Umjesto da dođe posjeti gradilište, interesuje se oko dinamike, problema izgradnje jer tu je i njihova vrijedna opštinska imovina, on se bavi politikom i paušalnim ocjenama. Namjera mi je bila njemu, njegovom timu i revizorima pokušati objasniti da oni, izgleda, ne znaju dobro matematiku i da ne čitaju ugovore koji su potpisani između mene kao investitora, Opštine Tivat kao partnera i vlasnika 2/3 parcele i ostalih partnera suvlasnika 1/3 parcele na kojoj sam napravio zgradu površine 13.600 kvadrata.

Predsjednik Komnenović ne želi da čuje činjenice. Kompletna pravna dokumentacija sa ugovorom o zajedničkom poslu ovjerena je od strane notara kojega je Opština Tivat izabrala preko Notarske komore Crne Gore. Prema ugovoru Opštini Tivat u tom poslu pripalo je 30 % izgrađene površine srazmjerno suvlasničkom dijelu, od 2/3 izgrađenosti objekta.  Prema tome tačno se zna koliko je poslovnih prostora, stambenih jedinica, garažnih mjesta, odnosno kolika imovina pripada Opštini Tivat, jer matematika je egzaktna nauka. Nije istina da nisam platio komunalije koje pominje Komnenović. Platio sam Regionalnom vodovodu, o čemu posjedujem dokumentaciju koju imaju i u Opštini. Ovo je sve jedan dio špekulativnih radnji i spinovanja. Ovim putem želim još jednom zamoliti predsjednika Opštine Tivta da me gleda kao građanina, investitora koji ništa nije ukrao, oteo i kome kumovi za koje me proziva nisu ništa dali. Pravo na kumove imamo svi, to je moja privatna stvar, svako bira svoje prijatelje, ja u njegove ne ulazim niti znam ko su oni…

Ovo doživljavam kao dio političke igre i uopšte nije slučajno da se priča sada aktuelizuje, kada je izvjesno da je lokalna vlast u Tivtu pala. Ovo je borba za glasove, ali na pogrešan način.

Podsjećam, Željko Komnenović je za predsjednika izabran u oktobru 2020. godine, a projekat se realizuje već dvije godine. Ako je neka sumnja postojala imao je vremena do sada reagovati. Na kraju, niko nije kriv dok se krivica ne dokaže, postoje državni organi koje treba pustiti da rade svoj posao, ovo je već spinovanje i pritisak na njih uz pomoć medija…“ – kazao je između ostalog Arsić.

Najčitanije