15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Komnenović: Pregovori oko konstituisanja nove lokalne vlasti u Tivtu privode se kraju

Opština Tivat – foto Boka News

Pregovori oko konstituisanja nove lokalne vlasti u Tivtu privode se kraju, u narednih nekoliko dana znaće se definitvno sve, poručio je noslilac koalicione liste “Narod Pobjeđuje”, Željko Komnenović.

„Pregovori su još u toku i rezultirati će koalicionim sprazumom” kazao je za naš portal Komnenović.

„Konstitutivna sjednica će biti zakazana vjerovatno sledeće sedmice zbog rokova koji su već počeli da teku od objavljvanja izbornih rezultata u Službenom listu. Rok za sazivanje sjednice je petnaest dana.

„Planiramo da javno potpišemo koalicioni sporazum. Poenta priče je da će ovo biti građanska vlast. Hrvat će biti na jednoj od dvije čelne pozicije u gradu, Crnogorac na jednoj od četiri čelnih pozicije u gradu. Kako smo i obećali u predizbornoj kampanji, zalagati ćemo se za građansku opciju i prvi puta će vlast biti sluga građanima a ne kao do sada građanin sluga vlasti“ – kazao je nosilac liste Željko Komnenović.

Podsjetimo, na lokalnim izborima u Tivtu 30. avgusta 2020, lista Narod pobjeđuje je osvojila je 13 mandata, DPS 11 mandata, Bokeški forum 2 mandata, SD 2 mandata, HGI 2 mandata, „Goran Božovic – časno i odgovorno za bolji Tivat“ i SDP po 1 mandat.

Najčitanije