20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncertom Gibonnija, u Kotoru je zvanično otvorena ljetnja turistička sezona (FOTO)

Glavna turistička ljetnja sezona u Kotoru otvorena sinoć koncertom regionalne zvijezde Gibonnija na glavnom gradskom trgu. Kao predgrupa Gibonniju nastupio je Ansambl Toć.

Više hiljada Kotorana i njihovih gostiju uživalo je u petak u višesatnom koncertu. Za dobara uvod pobrinula se bokeljska grupa Toć koja je zagrijala brojnu publiku pred nastup Gibonnija.

Kao i uvjek u sinergiji sa publikom Gibonni je još jednom pokazao zašto je  jedna od najvećih regionalnih zvijezda pop scene. Publika je uživala u dobrom štimungu uz poznate numere, U ljubav vjere nemam, Sreća, Ovo mi je škola…

Direktor TO Kotor Jovan Ristić kazao je da je prvi put u Kotoru organizovan ovakav koncert za otvaranje sezone koja bi, kako je naveo, prema najavama trebalo da bude sezona za pamćenje.

Gibonni u Kotoru – foto Mediabiro

“Gotovo svi hoteli i privatni smještaj, koji je otvoren, su popunjeni. To nije bilo ni rekordne 2019. godine. Popunjenost je 40 odsto veća nego, u istom periodu, 2019. i čak 60 procenata veća u u odnosu na prošlu godinu. Grad je pun tokom svih ovih mjeseci”, kazao je Ristić.

On je, takođe, rekao da su TO Kotor i Opština Kotor suorganizator koncerta, uz podršku generalnog sponzora Hyatt Regency Kotor Bay Resorta koji je svečano otvoren 1.juna kao prvi Hyatt-ov hotel u Crnoj Gori.

Koncert Gibonnija

Ristić je naglasio da je Hyatt Regency Kotor Bay prvi objekat tog toga od otvaranje hotela Fjord 1987. godine i dodao da vjeruje da će u zalivu, vrlo brzo, biti još sličnih objekata. Brojni sadržaji u Kotoru tokom čitavog ljeta Koncert Gibonnija samo je uvertira u brojne sadržaje koje će Kotor ponuditi ovog ljeta. Kotorski abrum za dušu i tijelo trajaće od 20.juna do 15.septembra. Manifestacija “Risanski makaruli” održaće se 10. juna, a cilj joj je promocija Risna i njegovih običaja, s akcentom na očuvanje starih risanskih tradicionalnih jela. U crkvi Sv. Mihaila u Dobroti, od 15.juna do 15.septembra biće izlojužena etno zbirka porodice Radimiri. Ova zbirka nastala je kao plod dugogodišnjeg sakupljanja predmeta, naročito nakon zemljotresa 1979.godine. Trećeg vikenda juna, u Kotoru planiran je svojevrsni gastro spektakl “Gastro Weekend”, a u organizaciji M2Communications Montenegro.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije