15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba “Podvodni kulturni predjeli Crne Gore” postavljena na platou ispred zgrade Opštine Herceg-Novi

Podvodni kulturni predjeli Crne Gore

Osam dvojezičnih panela, od kojih šest obrađuju po jedan lokalitet crnogorskog primorja – parobrod Tihani (Herceg-Novi), avion Spitfire (Herceg-Novi), francuski razarač Dag (Bar), uvala Bigovica (Bar), torpedni brod 76T (Herceg-Novi), izloženi su na platou ispred zgrade Opštine Herceg-Novi, u okviru manifestacije “Podvodni kulturni predjeli Crne Gore”.

Nosioci projekta su Pomorski fakultet UCG iz Kotora, Pomorski muzej i Laboratorija za arheologiju pomorstva, a organizator programa u Herceg-Novom je opštinski Sekretarijat za kulturu i obrazovanje.

Podvodni kulturni predjeli Crne Gore

Kao što je ranije najavljeno, cilj projekta je u potpunosti osvijetliti i učiniti dostupnim raznovrsne kulturno-istorijske aspekte podvodne kulturne baštine Crne Gore, ali i promovisati tehnologije i nauke za istraživanje podmorja.

Svi oni koji žele da „zarone“ u virtuelnu stvarnost podmorja Crne Gore imaće priliku za to u subotu, 3. juna, od 10:00 do 18:00 časova u Dvorani Park.

Podvodni kulturni predjeli Crne Gore

Veče sa istraživačima – Draganom Gačevićem, Sinišom Lukovićem i Darkom Kovačevićem biće priređeno u ponedeljak, 5. juna, u Dvorani Park od 19:00 sati.

Dan kasnije, u utorak 6. juna, premijerno će biti prikazan film o brodu Tihanu, a početak projekcije je u 19:00 sati u Dvorani Park.

Najčitanije