30 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Akcije u okviru proslave Dana nezavisnosti

Kotor – Panorama foto Zoran Nikolić

U susret proslavi Dana nezavisnosti, pored već najavljenog koncertnog dijela proslave u okviru kojeg će na Trgu od Oružja nastupiti grupa Van Gogh, i bend Nitro iz Kotora, najavljujemo i radne akcije na nekoliko lokacija na području opštine Kotor, i to:

-20.05. u 8:00h kod Bogorodičnog hrama u saradnji sa župnim uredom Rođenja Blažene Djevice Marije na Prčanju: akcija sađenja sa ciljem ozelenjavanja površine koja se nalazi na desnoj strani balaustre. Sadnice je obezbjedilo Komunalno preduzeće Kotor, a pozivamo sve zainteresovane građane da pored učešća u akciji, ukoliko žele, donesu neke sadnice mediteranskog bilja.

-21.05. od 09:00h u Gradskom parku, u saradnji sa Opštinom Kotor, Komunalnim preduzećem Kotor, NVO Naša Akcija i kompanijom KotorNest: akcija farbanja klupa i uređenja parka.

-25.05. od 09:00h u Dobroti, kod prostorija Mjesne zajednice Dobrota I, u saradnji sa Opštinom Kotor, Komunalnim preduzećem Kotor i Mjesnom zajednicom Dobrota : akcija uređenja prostora i sađenja.

Pozivamo sve građane i građanke da Dan nezavisnosti proslave i učestvovanjem u nekoj od navedenih akcija uređenja grada.

Jer, kao što u svojoj knjizi „100 Kotorskih dragulja“ u dijelu „Umjesto predgovora“ mr Jovan Martinović kaže:

„..Jer zaista-Kotor daje svakom mnogo, ali istovremeno i zahtijeva mnogo. Kotor se ne smije i ne može voljeti napola, (…) Naprotiv, svako mu mora dati srazmjeran dio sebe, svako mu mora uzvratiti primjereno svojim mogućnostima, jer ovaj grad zaslužuje sve najbolje.“

Uzvratimo ljubav Kotoru, za sve što nesebično daje. U nadi da će ove akcije biti samo početak i pokretač u podizanju svijesti ljudi o važnosti očuvanja životne sredine i našeg grada, još jednom pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže.

Najčitanije