30.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Moć muzeja u Noći muzeja u Tivtu 19. maja

Noć muzeja Tivat – foto Boka News

JU Muzej i galerija Tivat će u četvrtak, 19. maja 2022. godine u 20 sati obilježiti Međunarodni dan muzeja –  Evropska noć muzeja.

Međunarodni dan muzeja 18. maj obilježava se od 1977. godine pod pokroviteljstvom Međunarodnog muzejskog savjeta (ICOM), a sa ciljem afirmacije muzeja i isticanja njihove uloge u promovisanju kulturne različitosti i interkulturalnog dijaloga. Ovogodišnja tema manifestacije nosi naziv “Moć muzeja”.

JU Muzej i galerija Tivat po peti put organizuje manifestciju povodom Međunarodnog dana muzeja i tom prilikom biće otvorene sljedeće izložbe: „Tivatski likovni umjetnici“ na kojoj će se predstaviti 20 umjetnika na tri galerijska nivoa; „Odjek prošlog i sadašnjeg“ izložba skulptura autora Vladimira Kneževića postavljenih u prostoru atrijuma i „Izložba iluminacija najstarijih liturgijskih knjiga katoličke crkve u Crnoj Gori; Misala Sv.Jakova / Kotorskoga Misala/, Lekcionara i Pontifikla sa početka i kraja XII vijeka i Barskog Officia Varia iz sredine XIV vijeka“ koja će biti postavljena u crkvici Sv. Mihovila, rađena u saradnji sa Hrvatskim nacionalnim vijećem.

Posjetioci će moći da pogledaju i aktuelnu izložbu „Ljetnjikovci na području opštine Tivat – Tragovi vremena“ u sklopu izložbenog prostora etnografske zbirke.

CZK Tivat – foto Boka News

U atrijumu ljetnjikovca Buća biće upriličen prigodan program. U revijalnom djelu će nastupiti klapa Bellezza, dok će tokom večeri gosti uživati u muzici za koju će biti zadužen muzički sastav Unique (violine i violončelo). Moderatorka večeri će biti glumica Ivana Mrvaljević.

Najčitanije