7 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – avgust mjesec Karnevala, Bokeške noći i brojnih kulturnih manifestacija…

Kotor – Karneval – fešte – foto Boka News

Kotor – donosimo kalendar manifestacija za mjesec kojem se posebno raduju kako domaći, tako i furešti; mjesec Karnevala i Bokeške noći je ispred nas, a pored ove dvije tradicionalne manifestacije, nosi još nekih starih i novih.

Prvog dana avgusta, u organizaciji Mjesne zajednice Muo održaće se Ribarsko veče.

Ove godine, Sedmica italijanske kulture u Kotoru biće obilježena u periodu od 1-6. avgusta i donosi neke neobične, kod nas do sada neviđene, performanse. Detaljan program možete naći na zvaničnoj stranici Zajednice Italijana Crne Gore.

Petog avgusta u Risnu Mjesna zajednica Risna organizuje Risansko veče, sa muzičkim nastupima grupe “Ansambl Toć” i “Tropico bend”, dok je 6. avgusta u Bigovi tradicionalno Ribarsko veče.

Savršena prilika za one koji do sada nisu posjetili Crkvice biće u nedjelju, 6.avgusta, kada se u organizaciji TO Kotor održava sportsko-kulturna manifestacja “Svi na Crkvice”. Zabavne igre, streličarstvo i muzički program, uz obezbijeđen prevoz kako iz Kotora, tako iz Tivta i Herceg Novog, razlog su više da tu nedjelju provedete na Crkvicama.

Internacionalni ljetnji karneval održaće se od 10-12. avgusta.

Morinjsko veče će se ove godine održati 13. Avgusta., dok je treća subota avgusta rezervisana za Bokešku noć; 19. avgusta nas očekuju nove ideje pretočene u djelo maskiranih barki; a zatim kao što ovaj događaj oduvijek nalaže, dobar provod unutar zidina Starog grada!

Bokeljska noć 2016.

XIV po redu Festival gudača održaće se u Perastu od 20 do 31. Avgusta. Festival gudača je manifestacija međunarodnog karaktera na polju razvoja muzičke kulture, popularisanja klasične muzike, obrazovanja i edukacije, promocije kulturnih praksi na polju važnosti kulturne baštine i izvođačke umjetnosti.

Muo je mjesto gdje ovoga puta počinje i završava naš kalendar manifestacija za mjesec avgust- 22. Avgusta u organizaciji MZ Muo održaće se Muljansko plesno veče.

Možemo zaključiti, iz svega navedenog, da ovog avgusta u našoj opštini neće faliti provoda uz muziku i dobru ribu i vino, što i nije tako loš način da “ispratimo” mjesec koji nas obično asocira na najveće vrućine i gužve, a uskoro će biti objavljen i program Ljetnjeg abruma za dušu i tijelo- navodi se u saopštenju TO Kotor.

Najčitanije