23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

“Služavka gospodarica” otvara jubilarni 10. Operosa festival

Operosa-2023

Jubilarni 10. Operosa Montenegro festival biće otvoren večeras, 1. avgusta u 21 sat, izvođenjem opere „Služavka gospodarica“, na tvrđavi Forte Mare.

Festival otvara La Serva Padrona

Festival 1. avgusta otvara na tvrđavi Forte Mare Služavka Gospodarica Pergolezija.

Ako želite da saznate ko je služavka Serpina, ko je stari Uberto i kako je ona postala njegova žena, te ko joj je u tome pomogao pogledajte ovu zabavnu produkciju Operosa Opera Festival.

Ova omiljena predstava publike širom svijeta prava je komedija za sve generacije, a djeca su i više negodobrodošla jer se Služavka izvodi na našem jeziku.

U kompleksu odmarališta Luštica Bay, publika će imati priliku da uživa u scenskoj postavci opere “Služavka Gospodarica” 2. avgusta.

Ova opera pruža jedinstvenu priliku da uživamo u interpretacijama izvanrednih mladih talenata, Sare Ristić u ulozi Serpine i baritona Andrije Sekulića, kao Uberta. Ulogu Vesponea, njihovog sluge, tumači Miloš Ćebić.

Režiju potpisuje Vladan Đurković, scenografiju Magdalena Vlajić.

Opera počinje u 21h, a ulaz je slobodan.

Proslava deset godina festivala

Za sve one koji uživaju u operi i operskoj umjetnosti, za sladokusce i poznavaoce, ljubitelje i prijatelje, velika poslastica za jubilarnu 10. opersku feštu.

Petra Radulović, Slavica Božić, Stevan Karanac i Lazar Parežanin uveličaće ovo veče izvođenjima najljepših operskih arija Mocarta, Donicetija, Bizea, Verdija, Pučinija.

Ove izvanredne mlade soliste festivala pratiće orkestar Operosa Montenegro Opera Festivala pod upravom Maestre Natalije Mićić.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Gigs Tix mreže.

Operosa na Mamuli

Jedinstveni događaj Operosa festivala biće održan i na ostrvu Mamula, tom prilikom će se predstaviti specijalni gosti Narodnog pozorišta u Varšavi.

Zuzana Nalevajek, Jakob Fultak i Natalija Pavlašek izvešće pravi duel mecosoprana u neočekivanoj formi mecosoprana i kontratenora. Repertoar čine pjesme, arije, dueti od perioda Baroka do 20. vijeka.

Ulaznice koje uključuju koktel te prevoz brodićem mogu se kupiti preko mreže Gigs Tix.

Trenutak za klasiku na Trgu od muzike

Program koji čine napolitanske, španske, pjesme domaćih autora i francuske šansone predstaviće proslavu muzike u programu koji same umjetnice Nikolina i Bosiljka nazivaju Noć ljubavi.

Uzavrele emocije, dubina osjećanja i vatrenih harmonija će obilježiti ovu noć na romantičnom Trgu od muzike u novskom Starom gradu.

Nikolina Tomašević i Bosiljka boje program Operosa Montenegro Opera Festivala zvucima harmonikei soprana koji od nježnog, tananog, zavodljivog zvuka prave gradaciju do zasićenog, harmonski bogatogi omamljivog zvuka uz stihove ljubavi.

Masterklas

U saradnji sa Ambasadom Finske u Crnoj Gori Operosa organizuje jedinstveni masterklas na kojem će mladi pjevači raditi na sopstvenoj tehnici, ali i nam djelima čuvene finske porodice kompozitora porodice Hannikainen, čiji je Katherine Haataja, direktorica Operosa potomak.

Najuspješniji polaznik/polaznica biće dobitnici nagrade Hannikainen koja se ove godine po prvi put dodjeljuje, a mladi talenti nastupiće 6. avgusta u kongresnoj sali Instituta Dr Simo Milošević u Igalu s početkom u 19h.

REPERTOAR FESTIVALA:

1. avgust, La Serva Padrona, Forte Mare u 21h

2. avgust, La Serva Padrona, Luštica Bay u 21h

3. avgust, Operosa Jubilej, Kanli Kula u 21h

4. avgust, Mezzo & Mezzo, Mamula Island u 21h

5. avgust, Trenutak za klasiku, Trg od muzike u 21h

6. avgust, Koncert učesnika masterklasa, Kongresna dvorana instituta, Igalo 19h

Najčitanije