16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – čiste obalu u znak obilježavanja Dana planete zemlje

Naša akcija čišćenje obale

Volonteri NVO Naša akcija sedmu godinu za redom organizuju akciju čisćenja obale u Opštini Kotor u znak obilježavanja Dana planete zemlje.

Planirane su dvije akcije, kroz poziv “Dan planete zemlje: koje podržava JU Morsko dobro planirano je čišćenje obale od  početka Mua kod MUP-a do Žute/glavne gradske plaže.

Kroz projekat “Mladi za cčst Jadran” koje je podrzano od strane BeMed i fondacije Princ of Monaco planirano je čišćenje podmorija od gradskog parka do letnjeg bazena.

Dodatno akcija će obuhvatiti i čišćenje Škurde i Gurdića, i obalni deo na ove lokacije, kao i ušće kanala u more na ovom potezu.

Partneri u projektu su: NVO Koltrina, Kulturnim centrom “Nikola Đurkovic”, Triatkon klub Kotor, planinarski klub “Vjeverica”, TO Kotor, Kotorski festival pozorista za djecu, kao i mladi sa sjevera Crne Gore klub mladih NVO Euromost. Logističku podršku pružaju Sekreteriat za Zastitu životne sredine Kotor, Komunalno Kotor doo i firma Kotor Bay.

Pozivamo sve zainteresovane gradjanke i gradjane, organizacije i institucije da nam se pridruze obiljezavanju u subotu, 20.04.2019.godine sa pocetkom u 9:30 casova u glavnom gradskom parku.  Akcija je planirana da traje do 13 sati poručuju iz NVO Naša akcija.

Najčitanije