14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – dobija lungo mare, raspisan tender za idejno rješenje i glavni projekat

Kotor – foto Boka News

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalo je konkurs za izradu idejnog rješenje i glavnog projekta za šetalište – lungo mare u Kotoru.

Šetalište je planirano u dužini od cca 750 m ispod opšte bolnice, na potezu od Macea do Mua.

Za ovaj posao opredijeljeno je 25.000 EUR sa PDV-om.

Kako je naznačeno u projektnom zadatku, minimalna širina pješačke staze uz more je četiri metra, s tim da, ukoliko pored turističke i rekreativne funkcije omogućava dostupnost svih djelova obale i pristup interventnim ekipama, kao i izgradnju obalne infrastrukture u skladu sa pripisima i uslovima, može imati minimalnu širinu i pet metara.

Uz “lungo mare” potrebno je izgraditi i odmorišta i vidikovce za predah posjetilaca sa visokim hladovitim zelenilom, nadstrešnicama i sjedištima, a za čiju izgradnju će se koristiti prirodni materijali (drvo, kamen i slično).

Ponude se dostavljaju najkasnije do 2. decembra do 13 sati.

Kotor – foto Boka News

Podsjetimo, tender je nedavno najavio i menadžer Opštine Kotor Ivan Mikijelj.

– Projekat šetališta ispod Opšte bolnice je od velikog značaja za opštinu Kotor i naišli smo na veliko razumijevanje čelnih ljudi u Morskom dobru koje je kroz projektni zadatak definisalo uslove za izradu idejnog i glavnog projekta za izgradnju šetališta lungo mare. Zahtjev je da budući projektant treba strogo da vodi računa da konačan izgled šetnice prati okruženje i bude u skladu sa konzervatorskim uslovima, koji su sastavni dio UT uslova izdatih od strane opštinskog Sekretarijata za urbanizam. Tender za projektovanje trebalo je da bude u prvoj polovini septembra, ali je zbog pada sistema pomjeren – izjavio je Mikijelj za Dan.

Izvor:eKapija

Najčitanije