17 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Novljanin Luka Čupić pobjednik triatlon trke Ocean lava Motenegro 2022.

Takmičenje u Kotoru – Ocean lava

U Kotoru je danas održan finalni dio triatlon trke pod nazivom Ocean lava Montenegro 2022. Trku je započeo Milan Petrović učesnik iz Srbije, kao jedini slabovidi paratriatlonac na  distanci 1900 m plivanja, 90 km biciklizma i 21 km  trčanja. Direktor trke Igor Majer, kazao je da je  distance sama po sebi izuzetno izazovna, i dodao da je nakon njih, startovalao 310. triatlonaca na half distanci, potom je, kako je rekao, usljedila olimpijska distance u kojoj je učestvovalo 130 takmičara.

“Trka je još uvijek u toku,svi su uspješno završili sa olimpijske distance, imamo prve u muškim i ženskim kategorijama. Dan je prelijep, ambijent kod Starog grada još ljepši, vrijeme nas je poslužilo i sve protiče kako smo i očekivali”, kazao je on.

Majer se zahvalio Upravi policije, Komunalnoj policiji, Službi zaštite i spašavanja, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Spasiocima na vodi, Kajakaškim klubovima i svim onim organizacijama bez kojih, kako je kazao, ova trka ne bi mogla da se održi planiranim tokom.

Kao i uvijek kada se organizuje Ocean lava Kotor je prepun, i danas smo svjedoci jedne odlične, sportske atmosfere, kazao je direktor Turističke organizacije Kotor, Jovan Ristić i dodao da Kotor danas slavi zdrave stilove života, sport i naglasio da je ovaj događaj uvod u predstojeću turističku sezonu.

“Kao i prethodnih godina, TO Kotor i Opština Kotor su našli svoj interes da podrže ovakvu manifestaciju koja dovodi jedan veliki broj gostiju u naš grad. Sljedećih godina i sezona ćemo i ovu, i sve slične manifestacije podržavati u onome što bude mjera naših mogućnosti”poručio je on.

Pobjednik takmičenja, Luka Čupić iz Herceg Novog je tom prilikom kazao da je zadovoljan organizacijom, i jako zadovoljan pobjedom.

“Voda je bila odlična, tempareatura baš kako treba. Biciklo je dobro krenulo, međutim imao sam problema sa pedalom gdje sam izgubio sigurno minut, međutim, na sreću, uspio sam da kao i prošle godine, na cilj stignem kao prvo plasirani”, kazao je on.

Takmičenje u Kotoru – Ocean lava

Pored Luke, pobjednici takmičenja su Luka Szabo, David Luna, dok su ženskoj kategoriji prva tri mjesta zauzele Fabo Ildiko,Virag Bihari i Anastasia Karpinska.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije