26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Ocean Lava Montenegro triatlon trka u nedjelju 15.maja

Ocean Lava Montenegro 2019.

U Kotoru će se u nedjelju, 15.05. će se održati Ocean Lava Montenegro triatlon trka, šesta po redu, a u okviru Ocean Lava serije takmičenja koja se održavaju u 12 zemalja svijeta.

Trka je u organizaciji Multisport akademije Mayer i Turističke organizacije opštine Kotor.

Triatlon je veoma atraktivan olimpijski sport koji se sastoji iz tri discipline: plivanja, biciklizma i trčanja, koje se na takmičenjima odvijaju upravo tim redom. U Crnoj Gori se od 2012. godine održavaju trke na kraćim distancama (sprint i olimpijski triatlon), dok je ova trka jedina u Crnoj Gori u polu distanci ili kako se to popularno naziva „half Ironman“ distanca koja obuhvata 1,9 km plivanja, 90km biciklizma i 21 km trčanja.

Ove godine će u Kotoru, zbog učešća u trci boraviti oko 550 triatlonaca, iz 42 države svijeta, što između ostalog pruža i priliku za promociju Kotora, Bokokotorskog zaliva i kompletne države kao turističke ali i sportske destinacije. S obzirom na atraktivnost lokacija na kojima će se održavati sve tri discipline: plivanje u akvatorijumu Kotorskog zaliva, vožnja bicikla na dionici Kotor-Kamenari i trčanje duž cijele Dobrotske obale, odvija se u UNESCO-vom području svjetske baštine i pruža posebno iskustvo svim učesnicima, te zbog toga predstavlja i svjetsku ekskluzivu.

I ove godine će pored glavnog dešavanja- triatlon trke koje se održava u nedjelju, dan ranije, 14.05. u 12:00 biti održana i dječija trka pod nazivom „Mravac kids race“. U trci će moći učestvovati sva djeca dobi od 0-12 godina.

Svemu će prethoditi večera koja će 13.05.  sa početkom u 20:00 časova, biti priređena za sve učesnike na platou ispred Gradske kafane „Dojmi“. Razna jela, i slatke delicije pripremaće ugostiteljski objekti i NVU iz Kotora. Ovim putem želimo i da pozovemo sve one koji su ranijih godina učestvovali, i tim povodom dobili zastavicu, da je i ove godine istaknu u danima održavanja triatlona.

Informacije o tačnom terminu zatvaranja lokalnog priobalnog i glavnog magistralnog puta, biće objavljene naknadno.

Najčitanije