13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Kompanija Carine planira proširenje smještajnih kapacieta hotela Kumbor

Hotel K Kumbor – (Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/ING Invest/Idejno rješenje/Printscreen)

Kompanija Carine planira proširenje smještajnih kapaciteta hotela Kumbor u istoimenom naselju u Herceg Novom, pa je predviđena gradnja depandansa tik uz postojeći hotel.

Na idejno rješenje objekta, za čiju izradu je bio zadužen ING Invest, saglasnost je dao i glavni državni arhitekta, a kako je naznačeno u dokumentu novoizgrađeni depandans predstavljaće dio hotelskog kompleksa Kumbor u urbanistčkom i budućem funkcionalnom i arhitektonskom smislu.
Depandans će imati podrum, prizemlje i pet spratova i ukupno 54 smještajne jedinice. Projektom je predviđeno da na prizemlju i prva četiri sprata budu raspoređene 52 dvokrevetne hotelske sobe, dok će na petom spratu biti dva apartmana.

Hotel K Kumbor – (Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/ING Invest/Idejno rješenje/Printscreen)
U dokumentu objavljenom na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, može se vidjeti da je ukupna površina postojećeg hotela 15.526 m2, dok je površina planiranog depandansa 2.804 m2. To znači da će ukupna površina hotela i depandansa biti 18.330 m2
Izvor:eKapija

Najčitanije